donderdag 20 september 2007

The Eagle

Al eerder schreef ik een stukje over collega's en vlaai. Hoe fijn het hebben van collega's doorgaans is en hoe vaak Sjoerd niet thuiskomt met de mededeling dat hij vandaaag alweer een stuk vlaai op heeft omdat er een jarige collega trakteerde.

Toen kende ik het verhaal van het geheime genootschap van The Eagle echter nog niet... Een van de gemeentes waar Sjoerd werkt, is sinds 1 januari jl. als gevolg van een herindeling samengegaan met enkele omringende gemeentes. Dat bracht naast het onstaan van een nieuwe gemeente heel veel extra werk en een complete volksverhuizing ook een hoop nieuwe collega's met zich mee. Enkele collega's van een van die andere gemeentes hebben de traditie van The Eagle meegenomen naar de verse gemeente. Omdat je goede gebruiken nou eenmaal in ere moet houden. En omdat het smulpapen van de eerste orde zijn.

Toen dinsdag 2 januari jl. iedereen zo goed en zo kwaad als het ging zijn nieuwe werkplek had gevonden en alle computers onder luid geratel uit hun winterslaap werden gehaald, vond Sjoerd een wel heel bijzonder mailtje in zijn inbox. "Wie doet er mee met The Eagle?" Met gefronste wenkbrauwen wendde hij zich tot een van zijn nieuwe kamergenoten. Wie of wat was The Eagle?

The Eagle is niet meer en niet minder dan een bijeen geraapt clubje collega's die allemaal op z'n tijd van 'iets lekkers bij de koffie' houden. Het genootschap kent een vaste, harde kern van zo'n 15 levensgenietende ambtenaren (met in mijn beleving allemaal voorzien van een deugdelijke horecaspoiler) en er hangt een zweem van geheimzinnigheid omheen. Allemaal gebakken lucht natuurlijk, en daar bakt Bolletje koekjes van die zij dan weer opeten! ;-)
De leden zijn per tourbeurt verantwoordelijk voor de bestelling bij de bakker en de gehele organisatie die het evenement elke week opnieuw behoeft. Op woensdag geef je aan het Eagle-weekhoofd door waar je donderdag trek in denkt te hebben. En dan, op donderdagochtend rond een uur of half elf, als de geur van verse koffie door het gebouw trekt (en Sjoerd braaf aan zijn appel knaagt), stuurt datzelfde Eagle-weekhoofd, hét mailtje rond: "The Eagle Has Landed!" Waarna een invasie van Eagle-leden de betreffende kamer van het Eagle-weekhoofd bestormt om aldaar de bestelde Bosche Bol te verorberen.

Ik denk er serieus over na om mijn eigen Eagle-clubje te vormen.
Wie wil lid worden?

6 opmerkingen:

Melanie zei

Deze Eagle wil graag landen!!!!!!

Tamara zei

Nog een lid hier hoor!:P

Anoniem zei

Lekker snoepen,
Ik wil ook eaglennn...
groetjes manon

Juudje zei

Mij heb je :P

Fred zei

mag ik ook?

Irèneke's wereld zei

Gezellig!
Wie wil het eerste Eagle-weekhofd worden? Zal ik in een Excelletje alvast een overzicht maken? ;-)