vrijdag 12 oktober 2007

Alles is Liefde

"Liefde is als Sinterklaas: je moet er in geloven, anders wordt het niks."

Meestal ben ik niet zo dol op films van Nederlandse bodem. Ik vind ze doorgaans nogal knullig gemaakt. Je ziet vaak dezelfde hoofden en het gebrek aan behoorlijk budget druipt veelal van het scherm af.

Alles is Liefde vormt de uitzondering die de regel bevestigt. De film is met liefde geschreven, gespeeld en gemaakt. Het verhaal (dat qua opzet lijkt op Britse broer Love Actually) steekt goed in elkaar, de film ademt van begin tot eind een prettige sfeer en de humor en romantiek zijn van een welhaast buitenlandse kwaliteit.

Iedereen die momenteel een beetje bekend is of iets betekent, heeft wel een rol(letje) gekregen, maar gelukkig zijn we gevrijwaard gebleven van voor de hand liggende types als Tygo Gernandt, Johnny de Mol en Katja Schuurman. Wat mij betreft springen Thomas Acda en Anneke Blok eruit. Zij spelen Ted en Simone Coelman niet, ze zijn het. En Michiel - Sinterklaas me hol - Romeyn natuurlijk!

Voor iedereen die in de Liefde én Sinterklaas (en wellicht de Nederlandse film) wil blijven geloven: gaat hem zien!

1 opmerking:

Melanie zei

Ik was er vrijdag na het aanschouwen van dit juweeltje van Nederlandse bodem ook helemaal uit: Sinterklaas me hol... is DE uitspraak van het jaar. Als ze er een slinger van gaan verkopen... ik hang 'm op!