maandag 15 oktober 2007

Fonetisch

Iedereen kent het, iedereen doet het. Meezingen met liedjes waarvan je de tekst wel een beetje kent maar net niet helemaal en zeker niet goed genoeg. Mondegreen, heet dit fenomeen. En dan is het alleen maar hopen dat niemand hoort hoe geweldig jij ernaast zit... Enkele hilarische frases die ik je niet wil onthouden:

Door de vader van een toenmalig vriendje:
"When we're not avone"
(Waarschijnlijk iets in de trant van When we're not alone
Nummer en artiest onbekend)

Door het zusje van een vroegere vriendin:
"Ik lig op mijn rug in het gras en eet schouderham"
(Ik lig op mijn rug in het gras en aanschouw de maan
Uit De bestemming van Marco Borsato)

Door een niet nader te noemen manspersoon waar ik erg veel van houd:
"An old man turned down the apes"
(An old man turned ninety-eight
Uit Ironic van Alanis Morissette)

Beetje jammer is dat ik over mezelf even geen verspreekvoorbeeldjes kan oplepelen. Maar geloof me, ze zijn er zeker. Bovendien ga ik sowieso hopeloos de mist in zodra de taal anders is dan Nederlands of Engels. Herinner je je Laura Pausini met La solitudine nog en die hit van Eros Ramazzotti en Tina Turner? Dat moet je niet eens wíllen proberen.
En zeg nou eens eerlijk: waar was jij de tekst even kwijt? :-D

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Haay,

Nou echt! ik was laatst bij een vriendin en gingen we singstar doen! En ik weet niet meer bij welk nummer dat was, maar toen dacht ik............zingt ze dat!!!!!!:-0 Haha, dus mij overkomt dat dus ook wel eens.

Groetjes Lisa

Melanie zei

Ik zong altijd mee op Material Girl van Madonna, denkend dat dit over Amarillio (??) ging. Dat zal in mijn gedachten dus wel een of andere lekkere (?) Spanjaard geweest zijn. Als Madonna dan in het refrein zingt "A material.. a material.. A MATERIAL girl.. zong dit blondje dus "Amarillio.. Amarillio...amarillio's girl!