donderdag 18 oktober 2007

Het blijft pitsen

Om kort te zijn: de babyjeuk is nog steeds niet over.
Sterker nog, sinds mijn openhartige bekentenis hier op dit weblog leeft het onderwerp meer dan ooit. Het zit de hele dag in mijn hoofd en eigenlijk word ik er zo langzamerhand een beetje gek van.

Nu kwel ik mezelf ook wel extra door de confrontatie niet uit de weg te gaan, zeg maar. Ik struin uren rond op Hyves en kom daar allemaal vage, vaak onbestemde, bekenden tegen. Om vervolgens tot mijn verbazing te ontdekken dat zij zich nagenoeg allemaal, een enkele uitzondering daar gelaten, hebben voortgeplant. En dan denk ik helemaal - vreselijk arrogant en volstrekt misplaatst - 'godsamme zeg, als die-en-die al vader/ moeder is geworden, heb ik écht redenen om depressief te worden...'. Alsof ik meer recht zou hebben op nageslacht dan zo'n havoloser of vwotrutje van vroeger. Echt, het haalt het slechtste in me naar boven. En daar ben ik bepaald niet trots op.

Toch denk ik dat juist die confrontatie opzoeken momenteel het beste werkt. Want heel krampachtg doen alsof er niks aan de hand is en heel omzichtig alles wat naar baby's riekt proberen te omzeilen, leidt uiteindelijk alleen maar tot meer narigheid. Je kunt de ballon beter gedoseerd leeg laten lopen en zorgen dat hij heel blijft, dan hem zo hard opblazen dat hij uiteindelijk knapt.

Het spreekt dan ook bijna voor zich, dat ik vananvond om 20:30 uur aan de buis gekluisterd zat om de eerste aflevering van Baby Boom te zien. In dit programma worden 100 stellen gevolgd die allemaal dezelfde wens delen: een baby. De statistieken wijzen uit dat bij 1 op de 5 koppels dit echter niet 'zomaar' blijkt te lukken. Tijdens de komende maanden krijgen we een exclusief kijkje in de keuken over een onderwerp dat normaliter onbesproken blijft op vrijdagmiddagborrels en verjaardagsfeestjes.

Ook staat sinds vandaag mijn column Het babyvirus op de website www.cfenkinderen.nl. En eigenlijk ben ik daar gewoon best een beetje trots op.

Tot slot heb ik al een hele leuke over-the-top halsband (van zacht leer en versierd met heuse Swarovskisteentjes) voor Rover uitgezocht. Hem beschouwen we bij gebrek aan beter dan maar als ons kind. En aangezien Sinterklaas van oorsprong een kinderfeest is...

2 opmerkingen:

Fred zei

Hoi Irène,

wéér een knap verwoord gevoel!
Erg mooi geschreven vind ik.

Jammer dat ie niet vanzelf 'op' CF cafe uitkomt.

groeten en XX
Fred

Anoniem zei

Ik geef je alleen maar even een dikke knuffel....kleine moeite en soms zooooo lekker ;-)

Groetjes,Kitty X