zaterdag 29 december 2007

Duur dinertje

We waren voor ons doen echt vroeg op pad! Al voor de middag hadden we gedoucht en ontbeten (dat kon immers "tot tien uur dertig") en waren we op weg naar Brugge. Toch bleek deze tijdsplanning in ons geval niet zo heel handig. Al om 15:30 uur waren we namelijk volkomen gesloopt. Na het gebruikelijke winkelrondje (met prima oogst) én halverwege een stop voor een verkwikkende lunch, zaten we totaal uitgeblust in een tweede etablissement aan de cola light. Van het oorspronkelijke plan om 's avonds in Brugge te dineren bleef weinig meer over. We hadden echt geen puf meer om de resterende uren doelloos door Brugge te dwalen. Werelderfgoedstad of niet. Zie je wel, kwam het uitgestelde plan om te gaan eten in dat kasteel toch nog van pas!

Terug op de hotelkamer duurde het niet lang voordat we allebei wederom in een diepe slaap sukkelden. Kan het nog suffer?! Van de prachtige omgeving hadden we nog niet bijster veel gezien. Morgen, morgen zouden we ons wagen aan een rustiek wandelpad hier of daar.

Met de slaap nog in de ogen schoven we aan aan een prachtig gedekte dis in het statige kasteel. Een glaasje Kir en bijbehorende welkomsthapjes verschenen al snel op tafel en watertandend kozen we ons menu uit. Halverwege het tweede glaasje Kir - ze bleven maar bijschenken, de drank bleek inclusief te zijn! - informeerden we voor de zekerheid nog even naar de betalingsmogelijkheden. Met tien euro aan contant geld in de portemonnee en geen pinautomaat in velden of wegen te bekennen, was het een kwestie van na afloop de credit card door de gleuf halen óf heel veel afwassen... En amai, eigenlijk konden de menu's alleen contant betaald worden. Na overleg met een meerdere deelde onze ober echter geruststellend mee dat we toch wel met de kaart mochten betalen. Dat was een hele opluchting en vrolijk begonnen we aan de eerste gang met een nieuw glas wijn.

Toen we geen paf meer konden zeggen en ons afvroegen of we niet beter naar de hotelkamer konden rollen - we stonden echt op knappen! - vroegen we de rekening. Lichtelijk tipsy stond ik even later bij de kassa onhandig te goochelen met mijn tas, portemonnee, betaalkaart en muntgeld. Die obers hadden fooi verdiend! Zonder te kijken krabbelde ik snel mijn handtekening op het bonnetje en drukte de ober wat bijeen gescharreld muntgeld in de hand. Het wandelingetje terug naar de hotelkamer ontnuchterde wel een beetje, maar niet veel later hing ik toch ondersteboven boven de toiletpot. Er zat simpelweg te veel in mij. Het belemmerde me om fatsoenlijk adem te kunnen halen. Er moest gewoon ruimte gemaakt worden. Hups, flats, klaar, eruit.

We hadden onze inmiddels vertrouwde positie op de boxspring weer ingenomen, toen er rond 22:30 uur op onze deur werd geklopt. Ietwat bedremmeld schuifelde Sjoerd naar de deur. Zouden de buren geklaagd hebben over het geluid van de tv? Youp stond misschien ook wel wat hard, maar dat kan ook niet anders met een show die 'De Schreeuwstorm' heet. Tastend naar de afstandbediening ving ik flarden op van het gesprek dat Sjoerd voerde met het meisje van het hotel.

Zij: "Klopt het dat u vanavond in het kasteel hebt gegeten?"
Sjoerd: "Ja..."
Zij: "En klopt het dat u met de credit card heeft betaald en dat het bedrag 68 euro was?"
Sjoerd: "Ja..."
Zij: "Het spijt me heel erg maar er is een foutje gemaakt. De ober heeft een nul teveel ingetypt en in plaats van 68 euro gaat er nu 680 euro afgeschreven worden..."
Sjoerd: ...
Zij: "Misschien kunt u even terug naar het kasteel gaan en vragen wat nu te doen?"

Inmiddels had ik het bewuste bonnetje opgesnord en daar stond onmiskenbaar mijn handtekening onder een veel te hoog bedrag. Oeps! Samen met Rover, die nog nog eruit moest voor een plas, haastte Sjoerd zich naar het kasteel. De ober in kwestie putte zich uit in excuses en beloofde de 612 euro zo snel mogelijk terug te laten storten. Er werden kopietjes gemaakt, visitekaartjes uitgedeeld en nog meer verontschuldigen geuit.

Het waren ook al niet van die pinners... ;-)

1 opmerking:

Anoniem zei

Afgelopen weekend zouden André&ik in dit kasteel logeren!!Oké in het koetshuis maar tóch....wat een toeval!!We zouden gaan...afgezegd ivm Lisanne mááár als we een nieuwe datum hebben...en er zouden evt bonnetjes getekend moeten worden....check ik eerst het bonnetje!!

Groetjes,X Kitty