zondag 2 december 2007

Familielunch

Mijn 87-jarige oma hield vanmiddag een etentje. Om mijn opa die twee jaar geleden overleed te herdenken en om gewoon gezellig met de hele bubs samen te zijn.

De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik er vooraf niet bijzonder veel zin in had. Maar dat heb ik altijd met familiedingen. En net als voorgaande familiebijeenkomsten viel het ook dit keer reuze mee. Sterker nog, het was gewoon gezellig! En heus niet alleen door die fles rode wijn die een van mijn ooms en ik samen weggetetterd hebben.

De anti-zin hield misschien ook wel een klein beetje verband met de nog niet zo lang geleden geboren achternichtjes. Niet dat ik niet van baby's houd of mijn neven en nichten geen nageslacht gun. Maar ik vond het gewoon een beetje moeilijk. Omdat zij wel en wij niet en nou ja, je weet wel. De kerkdienst die aan de lunch vooraf ging, hebben Sjoerd en ik overgeslagen. Op dagen als deze moet je nou ook weer niet de randjes op gaan zoeken hè?! Maar daardoor waren we wel een beetje aan de late kant bij het restaurant. De stoelen rondom de twee grootste tafels waren toen al volledig gevuld en alleen aan de kleinere was nog een paar plekken vrij. En liet dat nou net de babytafel zijn...

Soms is je ogen sluiten en blind ergens midden in duiken gewoon de beste oplossing. Zo ook nu! Tuurlijk ging het over baby's en bewonderde ik het ene achternichtje in het echt en het andere op foto's. En het was ronduit grappig om mijn achterneefje met zijn van de Sint gekregen digitale camera te zien hannessen. Maar ik was ook blij dat het gewoon over auto's kon gaan!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hé Irène,
Hebben we je het wel heel moeilijk gemaakt zo te lezen. En dan had ik Gitte al expres geen zwitsal opgedaan;-)
Groetjes Jacqueline

Ard zei

Late reactie maar beter laat dan nooit. Op tijd aanwezig zijn én tactische tafelkeuze. Niet voorin nog gezellig kletsen want dan kan je al te laat zijn. Hoeken vermijden.
Ha! Leer mij het tactisch gaan zitten bij etentjes waar je wellicht niet zo'n zin in hebt.
Zes jaar bij een vrijwilligersorganisatie met vooral oude, grijze en saaie mannen heeft mij hierin zeer bedreven.