vrijdag 28 december 2007

Naar d'Aertrycke

Een van de cadeautjes waar de goedheiligman mij eerder deze maand mee verraste, was een weekendje weg. Samen met Sjoerd en Rover naar een nader te bepalen locatie op een nog vast te stellen tijdstip, maar wel ergens in de kerstvakantie. De keuze viel op het niet geheel ontoevallig door de Sint gesuggereerde hotel d'Aertrycke in Torhout (B). Dicht bij ons favoriete Brugge, dicht bij de Belgische kust en gelegen in een oase van rust om nog even snel te onthaasten, zo in het staartje van 2007.

Dat van dat onthaasten lukte prima. Later dan gepland gingen we van huis, waardoor we eigenlijk ook te laat in Torhout arriveerden om nog een fatsoenlijk tripje te kunnen maken. Dat we na installatie op de hotelkamer allebei gigantisch op het comfortabele bed in slaap donderen hielp daar logischerwijs ook niet aan mee. Om niet helemaal van suffigheid in te kakken, besloten we voor het avondmaal toch maar Torhout in te rijden. Eten op het naast gelegen kasteel kon altijd nog.

We belandden in een authentiek Belgisch restaurantje. Met aan de bar een onbestemd, bier tankend Vlaams manneke, een inrichting waar je van zou gaan huilen als het in je eigen huis stond en vreselijk aardig bedienend personeel. We kozen een altijd net te krappe tafel voor twee naast een behaaglijke gaskachel, waar Rover zijn kont vrijwel onmiddellijk tegenaan parkeerde en wij gelukzalig rozig werden van de warmte, het eten en elkaar.

Geen opmerkingen: