woensdag 12 december 2007

Uitlijnen

Cursus: Hoe krijg je Irène zo snel mogelijk over de zeik?

Het eerste ritje dat we met onze pas aangeschafte BMW maakten, was van de garage waar we hem kochten naar een zogenaamde Z3 specialist. In Sjoerd's optiek waren de velgen die onder de auto lagen eenvoudigweg niet met het leven verenigbaar. Als één en één twee is, horen onder een sportwagen grote sloffen. En ja, ik kon hem geen ongelijk geven. Aldus verruilden we diezelfde middag de standaard 15 inch velgen voor een prachtige set 17 inch BMW seven velgen. Schaam je niet, mij zei het voor de tijd ook helemaal niks.

Een klein minpunt van grotere velgen is dat de koers van de auto erdoor van slag kan raken. Terwijl jij denkt dat je in een kaarsrechte lijn over het asfalt zoeft, trekt de auto ongewild naar links of rechts en moet je steeds een klein beetje bijsturen. En dat schijnt dan weer niet goed voor de banden te zijn; die gaan dan verkeerd afslijten, zo werd mij meerdere malen op het hart gedrukt. Ik geloofde het allemaal wel. Dat geëmmer over die auto steeds.
Na een loze middag instant sleutelen was Sjoerd (op wie het spreekwoord 'schoenmaker blijf bij je leest' niet beter van toepassing kon zijn) het beu (en ik ook). De auto trok naar rechts en niets wat in Sjoerd's macht lag kon dat verhelpen. Er moest worden uitgelijnd. Een garage een dorp verderop beloofde de klus in een uurtje te klaren. Sjoerd blij (want auto zou weer tiptop in orde zijn), ik blij (want Sjoerd blij en eindelijk even geen autogezever meer). Tot ik via e-mail vernam wanneer het grote wonder ging geschieden! Zaterdag 15 december om 11:00 uur. *ontplof* Alle 19 andere dagen die 2007 nog telt waren goed geweest, maar niet deze. Die dag staat in het teken van het Grote Kerstfeest en dan wens ik geen andere dingen aan mijn hoofd. Om 10:00 uur heb ik een afspraak bij de kapper en daarna is het een kwestie van de spullen bij elkaar rapen, Rover naar mijn ouders brengen en naar Rotterdam tuffen. Voor 'nog even de auto laten uitlijnen' is dus met recht geen plek in dit programma.

We bokten wat over en weer via e-mail en gaven beiden toe te lijden aan een einde-van-het-jaar kort lontje. Maar zoals het in een goed huwelijk behoort te gaan, kwamen we al snel tot een gedegen compromis. Een nieuwe afspraak werd gemaakt voor woensdag 12 december om 14:00 uur en dan zou ik het varkentje wel even (laten) wassen.
I hate to say I told you so, maar het is maar goed dat ik vandaag ben gegaan... De afspraak liep maar liefst drie kwartier uit en pas om 16:00 uur was ik weer thuis! Ik wil niet weten wat er was gebeurd als dat zaterdag ook zo zou zijn gelopen.

Geen opmerkingen: