zaterdag 5 januari 2008

Rollenpatroon

Enerzijds is Sjoerd het prototype jongen en voldoe ik aan het klassieke beeld van een meisje. Hij is bezeten van auto's. Mij kun je niet blijer maken met tutdingen als make up en rokjes.

Toch kan ik me anderzijds niet aan de indruk onttrekken dat onze hormoonhuishouding in sommige gevallen op z'n minst een beetje door elkaar is gehusseld. Hij iets extra's van mijn oestrogeen, ik wat meer van zijn testosteron. Op een aantal punten in onze relatie neigt Sjoerd ernaar het vrouwtje te zijn en ben ik het mannetje. Daar kunnen geen seksebepalende fysieke kenmerken tegenop.

Lampen ophangen, kastjes in elkaar zetten? Allemaal mijn afdeling.
Stofzuigen, het huis opruimen (wat meestal inhoudt: de zwijnenstal die ik ervan gemaakt heb weer bewoonbaar maken)? Sjoerd heeft de leiding.
Terwijl ik me vanavond onderdook in de garage om maar niet te hoeven koken ernstig in de weer te zijn met het verzamelen en in dozen doen van het oud papier, stond Sjoerd in de keuken stilletjes te juichen dat hij zich niet bezig hoefde te houden met het verzamelen en in dozen doen van het oud papier achter de potten en pannen om een lekker maaltje voor ons te bereiden. En tot ons beider tevredenheid constateerden we dat het goed was.

Om toch een beetje aan het klassieke rollenpatroon te voldoen, zet Sjoerd iedere dinsdagavond heel mannelijk de afvalbak aan de straat en is alles wat de was omvat mijn terrein. Maar toch, evengoed jammer dat mannen geen kinderen kunnen baren...

Geen opmerkingen: