donderdag 17 januari 2008

Spookbericht

Handige uitvinding hoor, dat sms-en naar de vaste telefoon. Alleen moeten ze daar bij de KPN toch echt een alternatief verzinnen voor de herkenbaarheid van de afzender. Want ondanks mijn onmetelijke brein lukt het me net niet om alle mobiele nummers van iedereen op mijn simkaart te onthouden.

Ik kon er geen chocola van maken. Met haar blikkerige stem dreunde ze eerst het tien-cijferig telefoonnummer van de verzender op. Daarna hakkelde ze een vrij onverstaanbare boodschap in mijn oor. Het ging erover dat hij of zij nog een keer langs zou komen. En dat hij of zij in ieder geval een jurkje en drie shirts voor één euro had weten te scoren. Daar rees bij mij het vermoeden dat de afzender een zij betrof. De stem sloot het bericht af met x ("iks"). Dat zal wel een kusje zijn geweest.

Na drie keer terugluisteren en ondertussen zenuwachtig door de contactenlijst van mijn mobiel scrollen was de koek op. En de fusili inmiddels overgekookt. Het droeve resultaat: een wazig spookbericht van een anonieme afzender en een kookplaat vol pastakookvochtsmurrie. Sms-er in kwestie: bedankt!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hahaha! Ik zit dit te lezen en denk ineens: ik heb gisteren een sms aan Irène gestuurd, ja en daar stond inderdaad iets in over een jurk en 3 shirts (alleen helaas niet voor één Euro). Toch even in mijn sent items kijken en ja hoor naar je vaste telefoon gestuurd ipv naar je mobiel nummer.

Dus hierbij mijn oprechte excuses dat jullie door mijn schuld de pasta van het fornuis af moesten schrapen. Iks, Marielle

Kata zei

Ik wilde even schrijven dat ik het niet was, niet kón zijn aangezien ik al wekenlang opgesloten zit tussen bank en bed. Nieuwe kleren? Who needs nieuwe kleren als je ook een oude badjas aan kan?

Maar nu zie ik dat een eerlijke vriendin het al heeft opgebiecht.