vrijdag 15 februari 2008

Doorwaakte nacht

Voor mijn doen lag ik er vroeg in vannacht. Het was nog geen half één, ik was lekker moe en toe aan een oppeppend nachtje rust bijtanken. Na drie bladzijden over de Franse avonturen van Martin Bril gelezen te hebben, voelden mijn oogleden behaaglijk zwaar en vol vertrouwen in wat komen ging knipte ik de schemerlamp op de kast uit.

Twee uur, een glaasje water, aanhoudend gekuch en ontelbaar vaak omrollen later lag ik nog steeds wakker in bed. Ik zou toch zweren dat ik moe was... Of voelde ik daar een slappe bibber? En had ik nou koud zweet? Toch maar weer eruit en op blote voeten naar de keuken voor een bloedsuikercheck. Ja hoor, 3.1 mmol/l: een hypo! Met de weeïge nasmaak van een Nutridrink banaan en de resten van twee Evergreen krenten en wat dropjes tussen de tanden rolde ik om 3:00 uur opnieuw mijn bed in.

Toen Sjoerd om 9:00 uur de deur uitging, trok ik met moeite een oog open om het vervolgens weer snel dicht te laten vallen. Effectief had ik er pas zes uur opzitten. Tot ik wakker werd van de bel. Het was inmiddels 11:00 uur en in pyjama en met mijn ontplofte hoofd scharrelde ik naar de voordeur. Twee dames met een bepaald blaadje in de hand keken verschrikt in mijn gezicht. Met dichtgeknepen ogen tegen het felle daglicht stond ik alweer spijt te hebben van mijn aangeboren nieuwsgierigheid. Had ik mij hiervoor uit bed gesleept?
Ze kwamen al rap tot de conclusie dat ik mij tot vóór dit moment nog in bed bevond en hadden het heldere besef dat ik nu vast niet in de stemming was om over God te praten. Wel vroegen ze of ze hun clubblad misschien achter mochten laten. En of ik de bel niet uit kon trekken...

Terug in bed (wat kon mij het ook rotten...) lag ik nog maar aan een ding te denken. Hoe kom ik in vredesnaam (en op een nette doch deugdelijke manier) van die lui af, die nu bijna maandelijks hier voor de deur staan?!

5 opmerkingen:

Tamara M. zei

Goh wat staan die mensen idd vaak voor je deur!! Waarschijnlijk vinden ze je voordeur mooi ofzo!!
Hoop dat je snel weer beter slaapt!

xxx Tamara

Juudje zei

Wow, jij eet veel bij een hypo :| Als ik dat zou doen, zou ik de volgende ochtend op 12 zitten ofzo...

En waar ik je weblog van heb, kan je vast wel zelf bedenken ;)
Waar kan je dat eigenlijk zien?

Groetjes, Judith

Irèneke's wereld zei

Gevoelsmatig kan ik een paard op als ik een hypo heb!
Meestal is een flesje Nutri wel voldoende maar soms voel ik dat ik er meer achter aan moet gooien.
Volgens mij zat ik 's morgens (wat technisch gezien eigenlijk al bijna 's middags was) gewoon netjes ergens tussen de 5 en 6.

Anoniem zei

De antwoord op jou vraag is simpel:

Wat willen die mensen van je. Je bekeren tot het geloof, het geloof in jezus christus, etc. Dus wat hangt u op, zodat ze het zien, of liefst nog voor ze het padje naar de voordeur oplopen... een kruisje! Probleem verholpen lijkt me zo. :)

Ik weet niet of het werkt. Heb er geen ervaring mee. Maar ben wel nieuwschierig. Kun je het proberen, bij mij komen ze nooit aan de deur, of ik hoor het niet, de bel is stuk...

Maarten zei

Hierboven, niet zo annoniem, ik ben het zei de gek,

Maarten hi hi. Groetjes.