vrijdag 29 februari 2008

Jeugdherinneringen

Hoe ouder je wordt, hoe minder leeftijdsverschil een rol gaat spelen. Sjoerd en ik schelen iets meer dan drie jaar. Daar merken we in het heden eigenlijk niks van. Behalve als we het over ons verleden hebben. Hij heeft net wat andere herinneringen dan ik. Natuurlijk zijn er een hoop overeenkomsten. Zo heffen we geregeld uit volle borst een lied van Kinderen voor Kinderen aan, doen we de stemmen van Merlina na of scanderen luidkeels de begintune van bijvoorbeeld de Smurfen, de Freggles, de Snorkels, Liegebeest, Foofer en Heathcliff.

Als ik over Telekids en de immer bloedstollende Mega Blubber Power Race begin, raakt Sjoerd de draad echter kwijt. Daar was hij destijds net te oud voor. Of ik misschien ook wel maar was ik voor die leeftijd gewoon nog wat speels.
Andersom ging er bij mij geen belletje rinkelen toen hij het over 'gommelestieken' had (toen hij bedoelde of ik 's avonds ging body pump-en...). Schijnt Bassie eens gezegd te hebben. Nou, ik had er nog nooit van gehoord! Maar ik was als kind ook niet echt een trouwe Bassie en Adriaankijker.
Ook Elly en Rikkert bevonden zich midden in onze generatiekloof. Hoe Sjoerd ook zong over het tuintje van zijn oude malle oom en de kauwgomballenbom, er ging geen belletje rinkelen. Maar: Lang leve youtube!

Kijk en huiver/ geniet (doorhalen wat niet van toepassing is!)...

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat is nou toch wel heeeel toevallig! Ik kreeg dit filmpje een week of wat geleden doorgestuurd nadat ik het met vrienden over jeugdsentiment had gehad en de Kauwgomballenboom ter sprake was gekomen!!!
Mathijs

Irèneke's wereld zei

Zongen jullie de kauwgomballenboomsong soms met de hele familie of zo? :-P

Eerlijk gezegd zag ik het filmpje laatst op jouw hyves staan... Al kende ik het fenomeen van de ouwe malle oom al veul langer! Sjoerd zingt het lied nog dagelijks. En ik inmiddels ook. Het voelt bijna als een hiaat in mijn opvoeding niet opgegroeid te zijn met Elly en Rikkert. Net als het gebrek aan dansles (geheel op eigen verzoek).
Maar ik was dus blij verrast het filmpje op youtube te vinden!

Lisa zei

Irene,

Zelfs ik ken dit liedje nog. Ik had ooit een BANDJE van Elly en Rikkert:$ Leuk toch!!

Anoniem zei

Nou, as a matter of fact heb ik (en dus ook Sjoerd) dit liedje ooit op de basisschool "gehad", dus daar zal het smaldeel Peters het wel van hebben;-)

Hoe loopt de Beamer nog??? Mijn TT-project is zoals je weet gestrand, concentreer me nu maar weer op zomerbanden voor de Saab. You've got to keep the dream alive..

Ik hoorde trouwens dat P. en M. (Korvers) een kindje hebben. Wat is het en hoe heet het???

Groeten, Mathijs

Irèneke's wereld zei

Dát heeft hij er nooit bij verteld!
Hadden jullie in dat kader dan ook het Bananenlied? En dan niet dat oridnaire hitje over witte en rooie maar de klassieker over die biboeba bananana en waar de vandaan kwam en waar die naartoe ging...

De Beamer loopt góéd! Jammer ja, van je gestaakte TT-project. Dream on, your dreams will come alive (ook al uit een liedje!!!)!

Zeg, zie ik eruit als de lokale babygazet of zo?! Nou wil het toeval dat ik in dit specifieke geval weet dat ze een meisje hebben gekregen dat luistert naar de naam Fenna. In Peterskringen geen onbekende, zo heb ik me laten vertellen... ;-)