dinsdag 19 februari 2008

Maximaal rendement

Zoals zoveel @Homegebruikers werd ook ik op een goede dag gebeld door een fanatieke medewerkster van de binnendienst, zoals dat zo mooi heet. Of ik misschien interesse had in een wel heel aantrekkelijk proefabonnement op Film1 en Sport1. Drie maanden lang kijken voor vijf euro per maand en gegarandeerd geen verplichtingen. Als ik van het abonnement af wilde (wat op voorhand reeds het geval was want de volle mep van €22,95 per maand is me echt te gortig), hoefde ik maar naar @Home te bellen en werd de knop - uiteraard pas na de overeengekomen termijn van drie maanden - weer omgezet.

Na even weifelen (want de dame in kwestie moest natuurlijk niet het idee krijgen dat ik een makkelijke prooi was) besloot ik ermee in te stemmen. Het klonk als een schappelijk aanbod. En betrouwbaar. No strings attached. Bovendien kon ik met een dreigende decemberdepressie op de loer en de donkere dagen voor Kerst in het vooruitzicht best een verzetje gebruiken. En of ik een makkelijke prooi was...
Gelukkig is die decemberdepressie uitgebleven, maar is mijn filmlijst sindsdien aanzienlijk gegroeid. Ja nog iets typisch, ik houd een filmlijst bij. Daarop staan alle films waarvan ik me herinner dat ik ze (ooit) gezien heb. En als het bioscoopbezoeken waren staat er ook nog bij vermeld met wie dat dan was. Ik schreef toch al eerder dat ik een redelijk neurotische control freak ben?

Over enkele dagen loopt ons abonnement af, al pikken we - als we willen - de uitreiking van de Oscars nog net mee. Het abonnement verlengen vinden we nog steeds geen optie. Zoveel gebruik maken we er nou ook weer niet van en daarnaast zijn de zenders van Sport1 voor ons sowieso totaal overbodig. Ik schreef toch al eerder dat Sjoerd echt de ideale man is? Toch probeer ik de laatste dagen het rendement zo hoog mogelijk te laten worden. En gisteren lukte dat heel aardig. 's Middags zag ik Memoirs of a Geisha (de film was gelukkig een stuk beter te behapstukken dan het boek, waar ik me jaren geleden doorheen heb geworsteld) en 's avonds (na het sporten!) trakteerde ik mezelf op Little Miss Sunshine.

Als ik naast de exorbitante abonnementskosten nog een nadeel zou moeten verzinnen, zou het mijn nachtrust zijn. Want sinds ik de mogelijkheid heb om doorlopend films te kijken ga ik echt te vaak te laat naar bed. Naast neurotisch ben ik blijkbaar ook nogal verslavingsgevoelig en kan ik moeilijk grenzen stellen. Of heeft dit gewoon te maken met mijn oerhollandse inborst? Daar heb ik voor betaald dus daar wil ik optimaal gebruik van maken!

1 opmerking:

Maarten zei

Quote: "Of heeft dit gewoon te maken met mijn oerhollandse inborst? Daar heb ik voor betaald dus daar wil ik optimaal gebruik van maken!"

Ik denk het niet... Je hebt er namelijk niet volledig voor hoeven te betalen. Het zou er dus ook maar gedeeltelijk door kunnen komen. De rest doet dan toch de verslavings- gevoeligheid.

Hebben we allemaal wel eens last van. Ja ik ook, als man. Maar in iedergeval wil ik je alvast sterkte wensen met afkicken... hi hi...

Groetjes,

Maarten A.