zondag 3 februari 2008

Rover goes wild!

Zondagmiddag: op naar de PC Hooft!

Rover speelt echt helemaal nóóit met andere honden. Een lakse snuffel kan er heel soms nog wel eens vanaf, maar meestal draait hij gewoon vrij arrogant zijn hoofd weg als een andere hond zijn pad kruist. Alsof hij iets zeggen wil in de trant van 'jij ondermaats stinkend schepsel op vier poten, ga heen!'.

We gaan winkel in, winkel uit (zonder BN'er-status en/ of bijbehorende bankrekening, but who cares?!) en belanden bij een of andere winkel waar ik een dottig jurkje van Christian Lacroix door mijn vingers laat glijden. Het gevalletje blijkt voor afprijzing €1198,- gekost te hebben en dat alleen al maakt dat ik het ding wil passen.
Op mijn weg naar de pashokjes doorkruisen we de winkel en treffen daar zomaar twee andere hondjes aan. Ze blijken aan het personeel toe te behoren. Is een hond-in-de-winkel soms de nieuwste must have of zo? Bruine Binky is van de mevrouw die me helpt en witte Juicy is van een collega. Ze komen net als Rover allebei uit een buitenlands asiel en dat schept toch een band. Niet alleen tussen de mevrouw en ons.

Het was op zondag 3 februari 2008 dat Rover zijn eerste hondenvriendje maakte! Het pashokjesgedeelte is een verdieping lager gelegen en dus kunnen de honden daar vrij rondrennen zonder het risico te lopen op straat te belanden en daar vermorzeld te worden door een nare PC Hoofttractor. Zodra Sjoerd Rover losmaakt, banjert hij erop af en begint gewoon met een andere hond te spelen! Zonder vals te doen, zijn tanden de laten zien of te gaan grommen. Maar met kwispelende staart en z'n tong uit de mond. Juicy (ongetwijfeld vernoemd naar dit merk) heeft duidelijk zijn voorkeur en Binky staat er al snel wat zielig bij. Typisch gevalletje van vijfde wiel aan de wagen.
Goed, op een gegeven moment wil Rover vooral over Juicy heen (terwijl hij ook een mannetje is en nog wel gecastreerd...) maar zo interactief als nu is hij nog nooit met een ander beest geweest. En dus zien we zijn seksuele uitspatting maar door de vingers. Ach, eigenlijk wisten we altijd al dat het gewoon een homo is. Nou en?

Het zal de sfeer wel zijn. Amsterdam, de PC Hooftstraat, the smell of money. Hij heeft in ieder geval smaak. Van wie zou hij het hebben? ;-)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Maar wat ik natuurlijk nog wel wil weten, heb je die jurk gekocht??
X Marielle (van Binkie met "ie" op het eind)

Irèneke's wereld zei

Wat denk je zelf? ;-)
Als ik hem daadwerkelijk de mijne had gemaakt had ik daar heus wel melding van gemaakt.
Nee, het was een leuk ding op de hanger. Maar aan mijn lijf voegde het niks toe, zeg maar...