dinsdag 26 februari 2008

Stoomcursus sprayen

Goed, in de aanval dus. Sprayen moet ik, sprayen zal ik. Alleen: hoe gaan we dat aanpakken? Of om met Sjoerd te spreken: "Hoe kan ík je daarbij helpen?"

De tijd dat ik met kleine beloninkjes te paaien was, ligt allang achter me. Voor elke gedane spraybeurt een mooi stickertje uitzoeken en dat trots op mijn spraykaart plakken - net als peuters en hun plasposter met zindelijkheidstraining - kom ik mijn bed niet uit. Was het maar zo eenvoudig, dat zou een hoop gedoe schelen.

Tijdens het koken ontleden Sjoerd en ik mijn sprayontwijkend gedrag. Waar zit het 'em nou in? Het sprayen an sich vind ik eigenlijk niet eens zo heel vervelend. Ik heb immers een snel en stil apparaatje. Goed, het ophoesten is op het moment zelf minder fijn, maar erna voel ik me meestal wel lekker schoon vanbinnen. Alleen is het vaak zo dat ik het domweg vergeet te doen. En dan bedenk ik pas als ik naar bed ga dat ik onder het kijken naar Pauw en Witteman net zo goed even mijn E-flow en een ampul Tobi erbij had kunnen pakken.
Na het sprayen volgt echter het schoonmaken van het medicijncupje en dat nekt me, iedere keer. Wat heb ik daar een gloeiende hekel aan! Alle meuk moet gedemonteerd in een sopje van lauwwarm water en een beetje afwasmiddel. Na een kwartiertje kan de hele handel worden afgespoeld met wederom lauwwarm water en moet het drogen. En eigenlijk moet je dan ook nog minstens een keer per week aan de slag met alcohol of uitkoken, maar daar heb ik me nog nooit aan gewaagd...

Het is dus niet zozeer het sprayen als wel het schoonmaken wat me ervan weerhoudt 's morgens en 's avonds de vredespijp ter hand te nemen, zo concluderen we achter de potten en pannen. "En als ik nou eens het schoonmaken op me neem?", biedt Sjoerd aan. "Dan doen we het samen. Leer me maar hoe het moet, op jouw manier natuurlijk!"

Nou, dat is het proberen beslist waard!
En om mezelf toch ook een beetje te belonen voor mijn 'goede gedrag' heb ik besloten dat ik weer nagels mag laten zetten. Als grote-mensen-variant van stickers. ;-)

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Hmmm...

Ik ken dat probleem uit mijn studententjd... Snel sprayen, end an alles laten staan, Hopelijk maakt mamma het schoon, en ander zie ik het vanavond wel weer na het eten.

Tegenwoordig. zit het er gelukkig ingebakken. 's morgens na het ontbijt eff sprayen en sopje gooien. eruithalen en in de keuken la kan het dan mooi drogen. 's avonds na het eten, of als ik op tijd thuis ben voor het aardappel schillen, kan het daarna mee in het afwas sop...

Succes met je nieuwe gewoonte kweken, en welke kleur worden de nagels?

Groet,

Maarten

Mel zei

Niet alleen een collega van goud, maar ZEKER ook een man van GOUD. Wat een lieverd dat hij dat voor je doet en je zo stimuleert.
En die nagels... ik wil ze wel zien!!! Knuf

Kim zei

Maar wat als je alle tien nagels al hebt verdiend?

xxx

Vita zei

Nagels zetten? Dat klinkt nogal eh... barbaars. Of ben ik nu in de war met nagels trekken? Fotootje lijkt me op zijn/haar/hun plaats :-)

Irèneke's wereld zei

Tja, ik heb iets met nagels. Mijn nagels. Ik vind ze niet mooi. Ze staan nogal bol ('horlogeglasnagels' is de medische term en de nagelstyliste waar ik vandaag was loeide na een blik op mijn vingers - en met onvervalst zuid Limburgse tongval - gelijk "oh oh haviksnagels!") en ik vind dat gek ogen. En om dat bolle te verdoezelen heb ik nepnagels laten monteren. Acrylnagels met french manicure. Noem het hoe je het noemen wil (cheapy, hoerig, wanna be Patty Brard-ig), ik vind het mooi. :-)

En Kim: eens in de drie weken moet ik het bij laten werken dus de truc herhaalt zichzelf. Handig! :-D

Kata zei

En als je dan alle tien de nagels bij elkaar hebt gespaard, kun je gaan sparen voor leuke pareltjes/glitters/kraaltjes/decoratiestickers op die nagels!!! :-)

Ben het met Vita eens: tijd voor foto vóór en na!