maandag 24 maart 2008

Kakkend schraal

Mars en ik hebben er plezier aan om af en toe tegen elkaar te praten alsof we lid zijn van het Leidse corps. Hele volzinnen over niks maken we vuil met termen als 'een claim op iemand hebben', 'een regelactie afspreken', 'dichtgetikt zijn' en overal een stemming over houden en dan zeggen dat je 'vó' bent. Dit alles natuuwrrrlijk met een enowrrrme wrrr. Maar bovenal met de achterliggende gedachte dat we nog niet dood op een sociëteit gevonden zouden willen worden!

Mijn hertje hartje ging dan ook sneller kloppen toen ik op deze link stuitte. Nog meer jargon! De term 'ar' vind ik persoonlijk het meest naar. Zo denigrerend.

Kakkend schrale hobby houden we er op na, ik weet het. Maar hoe kansloos ben je als je op je ski-jack van je jaarclub de kreet Hertjes en kippetjes ik ski zo je hut in! laat drukken? Heus waar gesignaleerd in Pra Loup 1600 tijdens een wanhopig weekje wintersport in 2000.

2 opmerkingen:

Mel zei

Mijn hartje gaat hier ook sneller van kloppen, ik moet hier erg om lachen en allerlei herinneringen aan mijn eigen studententijd komen boven. De term "Barsletten" kom ik echter helaas niet tegen.. terwijl ik dat toch heel erg vaak ging doen met vriendinnen als we naar de kroeg gingen. Dat behoeft verder geen uitleg neem ik aan?

Juudje zei

PFfft, en het 1e woord wat ik zie: 'Adten'

LAten we daar nou laatst bijna ruzie om hebben gekregen met het scrabblen (A). Mijn zusje hield vol dat het een woord was, terwijl Tamara, mijn vader en ik er nog noooit van gehoord hadden.
Helaas kreeg mijn zusje later alsnog gelijk van mijn oudere zus.

Ik vind dat we het gewoon bij ABN moeten houden :)