zondag 16 maart 2008

Naar BLØF en KODO

Maanden geleden hadden we al kaartjes besteld voor BLØF en KODO in de HMH. Wat we toen (gelukkig) niet konden weten was dat het vandaag een beetje rottig uit kwam. Niet helemaal in de stemming besloten we toch te gaan.

De rit naar Amsterdam was vooral nat. Tel daarbij op dat het zondag was en je hebt een aardig beeld van het type medeweggebruikers: oud, met hoedje op het hoofd en behoorlijk sloom. Sjoerd zat achter het stuur, de navigatiemevrouw (bij ons heet ze Bets) gaf route-instructies en ik deed een dutje. Ongeveer bij Maarssen werd ik wakker; precies op tijd om uit de slaapmodus te komen en een beetje mee te kijken op de borden. Want Sjoerd vertrouwt nog steeds niet blind op onze Bets. En even later illustreerde hij dat nog maar eens door Bets' aanwijzingen te negeren en de borden naar de ArenA te volgen. Toen ging het mis. Bets raakte off road en ik verzuchtte - zoals altijd - dat hij ook gewoon naar haar had moeten luisteren. Wat volgde was een ordinaire ruzie. Eigenlijk om niks. Maar omdat we allebei niet helemaal lekker in onze hum zaten ontspoorde het volkomen.

Tijdens de eerste tonen van Aanzoek Zonder Ringen biggelden de tranen al over mijn wangen. Ook dat nog!
Het ging anders dan we dachten.
Wie verwacht er ook dat alles blijft zoals het is?


Na een poos pakte Sjoerd me beet, gaf me een zoen en zei sorry. Dat deed de stemming goed. Een andere factor die ons beiden weer liet lachen was een of andere overfanatieke Jodokus die schuin voor ons zat. Als er geklapt moest worden was hij de aanstichter én hekkensluiter. Voor en na elk liedje joelde hij dat het een aard had. Ook probeerde hij nogal fonetisch met Paskal mee te zingen, wat natuurlijk nergens op sloeg. Om over zijn a-ritmisch luchtgedrum nog maar te zwijgen. Wat een idioot, met zijn haar en zijn bril en de boord van zijn t-shirt lelijk boven zijn trui uitstekend. Helemaal ieuw! Telkens als Sjoerd en ik elkaar grinnikend aankeken schudden we afkeurend het hoofd en rolden met de ogen.

En zo kwam het toch nog goed. Tijdens de tweede keer Aanzoek Zonder Ringen kon ik er zelfs van genieten.

1 opmerking:

Kitty zei

Oh...was je bij Blof...geweldig!!Ik was er laatst,samen met de andere Zoompjes hebben we nét als die overfanatieke Jodokus lekker meegeblèrd en net als jij een traantje weggepinkt....