zaterdag 5 april 2008

De kater komt altijd later

Zo fit, jolig en jong als ik me afgelopen nacht nog voelde, zo ellendig en afgeragd ben ik er vandaag aan toe. Een onvervalste kater heeft zich in mijn lijf genesteld en die laat zich er niet zomaar een-twee-drie uitjagen.

Tot overmaat van ramp ging de wekker vanmorgen veel te vroeg. Want door mijn eigen stomme schuld en overfanatieke plangedrag moesten we om 12:00 uur al onze nieuwe Auping bedspiralen ophalen. Ongedoucht en met een kegel van hier tot Eersel zat ik naast Sjoerd in de auto te kreunen. De spierpijn in mijn benen was ongekend. Zo hard had ik toch niet gedanst? Ik houd niet eens van dansen. En waar was mijn stem gebleven?

Weer thuis ging Sjoerd stug aan de slag met de stofzuiger. En daarna met de matrassen en oude lattenbodems. Hij had uitgerekend dit weekend uitverkozen tot klusjesweekend. Mijn kater en ik zaten erbij en keken ernaar. Gelukkig kon Sjoerd er hard om lachen. Het lachen verging echter ook hem toen bleek dat we nog naar de supermarkt moesten. Op dat klusje had hij niet gerekend. Normaliter was ik ook wel alleen gegaan, maar in deze staat van zijn was het domweg onverantwoord om mij achter het stuur te zetten. Op de automatische piloot schuifelde ik door de winkel, mezelf opnieuw vervloekend om mijn uitstelgedrag ten aanzien van de boodschappn en mijn grenzeloosheid wat betreft gisteravond. Bij de kassa bleek het bonnetje van de lege flessen nog in het apparaat te zitten. Of inmiddels in iemand anders' broekzak. Jammer dan.

Het moment dat ik eindelijk op bed ging liggen, met mijn rug leunend tegen het omhoog gezoefde matras en met mijn sprayapparaat in mijn mond, was ronduit hemels. In de uitgeblazen antibioticanevel overdacht ik nog eens mijn zonden. En concludeerde: het is maar goed dat ik zulks niet wekelijks doe. Uitbrakken is niet fijn. Maar het was wél een topavond!

Geen opmerkingen: