dinsdag 1 april 2008

Juffrouw Riet

Onze kant-en-klaar maaltijd nuttigden we op de bank voor de buis. We vonden het belangrijker te weten of Jort en Georgina nou uit elkaar zijn of niet dan onze eigen sores aan tafel te delen. Tijdens de reclame van RTL Boulevard schakelen we gewoontegetrouw even om naar Nederland 1, voor het staartje van Lingo. Want Rover vindt dat naar eigen zeggen zo leuk. Hij is dol op Lucile Werner en spreekt het woord Lingo bovendien nogal fonetisch uit. Linnn Gooo. Vraag maar niet verder.

Vandaag stonden Ferry en Jorrit in de finale. Bij de naam Jorrit ging er al een klein belletje rinkelen. Hoeveel mensen heten er immers zo?! En een nadere inspectie van zijn gezicht bevestigde inderdaad mijn vermoedens. Dit was dé Jorrit uit het dorp waar ik ben opgegroeid. De zoon van invaljuffrouw Riet. Die mij in groep 6 het woord condoom vijf-tig keer liet overpennen. "Met de betekenis erachter!" Omdat ík voor klasgenoot Nicole mijn schoolwoordenboek ter hand nam om voor háár op te zoeken wat zo'n ding nou precies was. Inderdaad, in 1989 kregen wij nog geen seksuele voorlichting en rommelden we zelf maar wat aan. Desnoods met het schoolwoordenboek. Wat een armoede... Vooral van juffrouw Riet.

condoom(s), het soort rubber dat om de penis wordt geschoven om het zaad op te vangen ter voorkoming van zwangerschap.

5 opmerkingen:

Mel zei

Strafwerk schrijven heb ik altijd al onzin gevonden, maar 50 keer condoom met betekenis opschrijven.. dat slaat alles.. Maaar één geluk: gij zult nooit meer vergeten waar een condoom voor bedoeld is.

Flo zei

Haha, zo had ik in de derde klas een juffrouw Schut, wiens naam rijmde op ... Degene die dat hardop durfde te zeggen, moest dat vervolgens heel veel keer voor haar herhalen. De lol was er dan snel af.

Zijn Jort en Georgina trouwens uit elkaar of niet?

Anoniem zei

Jort en Jorrit

Life is like a box of chocolats.

Nancy zei

Heeeeeeeeee, ik heb van dezelfde serie het 'Spreekwoordenboek' nog in de boekenkast staan!!

Marije zei

Ik zoek nog een invaljuf. Dit exemplaar lijkt me zeer geschikt! Mag ik haar hotmail?