vrijdag 4 april 2008

Ossinnenfeest

Lonneke (mijn schoonzus) werd 30 en dat moest uiteraard goed gevierd worden. Ze bedacht a girls night (out). De heren waren verzocht thuis te blijven en dus zette Sjoerd me 's avonds bij zijn zusjes' huis af. Voor de vorm hadden we afgesproken dat ik hem tot twaalf uur kon bellen om opgehaald te worden. Daarna zou ik een taxi nemen. Dat het de taxi zou worden was natuurlijk op voorhand al duidelijk maar je moet altijd een mogelijkheid tot escape inbouwen.

De avond begon braaf met cola light. Die was immers speciaal voor mij gekocht en bovendien had ik voor vertrek mijn tanden gepoetst. Dan wil je vlak daarna echt nog geen alcohol. Het kippenhok vulde zich al snel met hoog gekwek en hard gelach. Opvallend was dat niemand van de aanwezige dames rookte. Zouden ze dat speciaal voor mij hebben gelaten of is roken gewoon uit? Toen het kwart voor twaalf was heb ik Sjoerd uit voorzorg gebeld om te zeggen dat hij maar lekker naar bed moest gaan. De nacht was nog jong en wij voelden ons niet anders.

In de stad besefte ik dat het minstens vijf jaar geleden moet zijn dat ik voor het laatst 'uit' ben geweest. In de zin van je optutten, naar de kroeg gaan en dansen. Het café waar we onze rondgang begonnen had inmiddels een andere naam gekregen en de bar van de kroeg waar we eindigden stond vijf jaar geleden aan de andere kant van het pand. Een ander verschil met 'vroeger' was dat ik toen altijd bier dronk maar daar nu niet aan moest denken. Toen ik de rosé moe was stapte ik handig over op wodka-jus en tussendoor - want fuck mijn bloedsuikers! - deden we nog een gezellig rondje Flügel. Ja ja, lekker gênant drinken-met-het-dopje-op-de-neus. We waren inmiddels zover dat (bijna) niks ons meer kon schelen. Echt gemeen werd het toen we kalende dertigers in feestblousjes voor de gek gingen houden.

Om half vier ging het licht uit. Gelukkig was de eerste de beste gereedstaande taxi beschikbaar. En nog gelukkiger werd ik niet misselijk in de auto. Toen ik een half uurtje later thuis was en me luidruchtig op bed liet vallen, stuurde Sjoerd me subiet onder de douche. Ik stonk een uur in de wind. Daar konden hij en Rover niet tegen. Rover ja, die lag inderdaad binnen. Sjoerd voelde zich blijkbaar toch een beetje eenzaam zonder mijn aanwezigheid. Aaahhh...

Geen opmerkingen: