dinsdag 29 april 2008

Project paleis #2

De inschrijving voor onze eventuele toekomstige bouwkavel is nu zo'n drie maanden oud, of jong. We weten inmiddels dat de voorverkoop het laatste kwartaal van dit jaar start. Dat duurt dus nog wel even. Om over het einddoel nog maar te zwijgen.

In de tussentijd zitten we dan ook niet stil. We hebben afgesproken dat het één het ander niet hoeft uit te sluiten. We houden alle opties open. Met enige regelmaat pluizen we de woonkrantjes uit en ook werpen we geregeld een blik op huizensites. En zo kan het gebeuren dat we wel eens tegen een reeds bestaand huis aanlopen waar ons hartje wat sneller van gaat kloppen.

Vorige week stuitten we op maar liefst twee potentiële panden uit de jaren dertig. Gelegen in dezelfde gemeente als waar we nu wonen maar in naburige dorpen. Gisteren en vandaag hebben we ze bezichtigd. Met het pand van gisteren was het wat mij betreft liefde op het eerste gezicht! Een erg karakteristiek bouwwerk, in topstaat verkerend, op een riant perceel, met fantastische authentieke details (gloos-in-lood ramen, planken vloeren) en een perfect bij het huis passende aanbouw. Kleine minpuntjes waren de keuken, de tegelvloer en in mindere mate het sanitair. Het zag er allemaal prima uit maar het voldeed niet helemaal aan onze smaak. Voor mij geen reden om erop af te knappen maar voor Sjoerd vormde het in eerste instantie een struikelblok. Op de terugweg heerste er dan ook een nogal kibbelige sfeer in de auto, zullen we maar zeggen. ;-)

Het huis waar we vandaag naar gingen kijken viel in de categorie 'met wat werk'. En we weten nu in ieder geval zeker dat we dat niet willen. Alleen al bij het fantaseren over wat er allemaal in gedaan moest worden (onder andere het aanleggen van centrale verwarming) zonk de moed ons al in de schoenen. Bovendien was het nogal hokkerig ingedeeld en moeten we alsnog driftig aan de slag om de zes slaapkamers gevuld te krijgen. Want voor drie kleedkamers heb zelfs ik te weinig kleren! Deze terugweg verliep in uiterste harmonie. En plaatste het huis van gisteren toch ook in een ander daglicht!

We gaan het de komende dagen eens goed laten bezinken allemaal. De voors en tegens afwegen. Een tweede bezichtiging kan altijd en wellicht is het slim om dan nog iemand mee te nemen. Met een frisse blik en verstand van bouwtechnische zaken. We gaan het zien.

2 opmerkingen:

Nancy zei

Spannend!! Wij zijn vorig jaar verhuisd na een grondige verbouwing, en dat was niet alleen de aanleg van cv.... Leuk hoor verhuizen, maar ergens tussen de plannen en het daadwerkelijke wonen zit altijd nog wel een heel stuk werk!

Mel zei

Heb geen verstand van bouwtechnische zaken, maar bied me hierbij aan. Al is het uit pure nieuwsgierigheid. Heb al bij onze vrienden uit hetzelfde dorp zitten vissen welk huis het zou zijn, want ik wil het zien! haha..

Ik kan me ritjes naar huis in mindere harmonie ook nog wel voor de geest halen.. ik was echt over IEDER huis enthousiast en J. niet. Uiteindelijk hier in de nieuwbouwwijk helemaal gelukkig samen! We zijn erg benieuwd waar jullie uiteindelijk terecht zullen komen!