dinsdag 15 april 2008

Toeters en bellen

Vanavond hadden we de accountant op bezoek. Of liever gezegd, op de koffie. Het tempo waarin hij de ene mok Senseo na de andere achterover sloeg, was ronduit bewonderenswaardig. Nadat het een klein half uur over auto's was gegaan kwamen we toch nog tot de kern van de zaak. Bedrijfsstructuren en cijfers. Als enige deelnemende gesprekspartner zonder fiscale achtergrond duizelde het me op sommige momenten behoorlijk. Toch lukte het me tot mijn eigen verrassing vrij aardig om de rode draad te blijven volgen.
Een van de uitkomsten was dat ik - hiep hoi! - een nieuwe telefoon mag uitzoeken, 'op de saak'. Op 22 juli 1999 kreeg ik mijn eerste rode Pocketline Swing cadeau. Sindsdien ben ik aan mijn vierde toestelletje toe maar bel ik nog altijd met hetzelfde nummer. En prepaid. En daar wil ik nou onderhand wel eens vanaf.

Dus, de zoektocht is begonnen. Welke provider, welke telefoon en welk abonnement gaan het worden? De keuzemogelijkheden zijn legio en dat maakt het er voor mij niet gemakkelijker op. Niet omdat de hebzucht overheerst, maar gewoon omdat ik door de bomen het bos niet meer zie. Een mobiele telefoon kan tegenwoordig een stuk meer dan vroeger (sprak oma). Muziek afspelen, foto's schieten, filmpjes opnemen, internetten. Maar eigenlijk zit ik daar allemaal niet op te wachten. Ik wil gewoon makkelijk kunnen bellen en smsen, meer niet. En via welke boer dat gebeurt maakt me geen biet uit, als ik maar bereik heb. Ook in een oord met koeien zonder modem of antennes.

Waar ik echter wel gevoelig voor ben, zijn aanbiedingen met extra cadeautjes. En daarmee maak ik het mezelf eigenlijk alleen nog maar lastiger... Want naast me verdiepen in een toestel moet ik me nu ook focussen op welk product ik erbij kies. En ook die keuze is weer reuze! Desktops, laptops, camera's, camcorders, spelcomputers, platte televisies, navigatiespul. Je kunt het zo gek niet verzinnen of je krijgt het erbij. Je zou je haast gaan afvragen hoe producenten hun spullen nog met winst de markt op krijgen.

Om niet helemaal in het eindeloze bel- en cadeaubos te verdwalen, heb ik voor mezelf een paar voorwaarden geformuleerd. Sjoerd belt tegenwoordig met Vodafone en om enige zakelijke uniformiteit te waarborgen is het handig als ik me ook aan die club verbind. Voorts weet ik dat ik wil bellen met een eenvoudig te bedienen Nokia en dat ik er een TomTom bij wil uitzoeken. Nu is het 'alleen nog maar' een kwestie van uitzoeken wie waar welke aanbieding heeft...

3 opmerkingen:

Nancy zei

Aha daar was het verhaal van TomTom!! Grin, ik krijg ook vandaag of morgen een telefoon 'op de saak' (remember: Hendrick gaat voor zichzelf beginnen). Heb gelijk maar (voor het eerst! heb het tot nu toe steeds met afdankertjes gedaan) een telefoon uitgezocht. Zo-een met toetsjes, handig voor sms en e-mail: Nokia E61i als ik me niet vergis.

Kim zei

Wat vervelend zeg!! Succes met het kiezen en welkom bij de vodafone-club!! ;)

xx

Mel zei

Als je TOMTOM nou maandag al in huis hebt, hoef ik me geen zorgen te maken ;-)