vrijdag 9 mei 2008

Eruit!

Door de bank genomen kom ik mijn overdagen prima door, als Sjoerd op z'n werk is en ik thuis ben. Maar na zo'n fijn weekje samen vol knusse gezelligheid is het voor mij altijd even extra afkicken. Meestal loop ik de eerste dagen dan ook een beetje verweesd door het huis. Kan ineens niet meer bedenken wat ik allemaal moet gaan doen. Niks is leuk en ik heb nergens zin in. Eigenlijk mis ik Sjoerd dan gewoon heel erg.

Deze week verliep niet anders dan alle andere weken na een vakantie. Ik voelde me een beetje dipperig en het was maar goed dat ik een aantal kleine klusjes op mijn to do-lijst had staan. Opdat ik niet te veel tijd in pyjama zou verdoen.

Mijn wekelijkse Douglasfeestje viel voor een keer op vrijdag en dus kwamen we vanmiddag ongeveer tegelijkertijd thuis. Ondanks mijn ietwat vermoeide benen stond ik stuiterend naast de bank, terwijl Sjoerd zich er zuchtend op installeerde. Op mijn voorhoofd leek een groot neonbord te zijn bevestigd met daarop in fluoricerende letters WAT GAAN WE DOEN?? Het was duidelijk. Ik zat nogal verlegen om een uitje. En precies daar is het waar de schoen soms wringt. Als Sjoerd de hele week gewerkt heeft is hij blij als hij in het weekend eens gewoon thuis kan zijn. Terwijl ik juist die hele zelfde week de binnenkant van ons huis dermate genoeg gezien heb dat ik er in het weekend op uit wil!

Gelukkig komen we er altijd samen uit. Lieve Sjoerd snapt als geen ander hoe de muren soms op me af komen. En ik begrijp op mijn beurt dat hij het weekend nodig heeft om bij te tanken. Dutjes en uitjes blijkt de gouden combinatie. Terwijl Sjoerd een verkwikkend uiltje op de bank ligt te knappen, bedenk ik wat voor leuks we daarna gaan doen.

Vanavond belandden we op het terras van een van onze favoriete eetcafés. Van niet zelf hoeven koken worden wij sowieso intens gelukkig. En als dat dan ook nog is op een heerlijke lenteavond en we allebei volkomen ontspannen laten gebeuren wat komen gaat, visualiser ik in mijn hoofd een gouden randje om de avond. Dit was precies wat ik nodig had.

Geen opmerkingen: