woensdag 21 mei 2008

Haardrama

Nadat ze al ietwat ruw en onhandig de spoeling uit mijn gekleurde haar had gewassen, ging ze de bedekking op mijn hoofd met een föhn te lijf. De instructies van haar meerdere mochten niet baten. "Uh, hoe vindt u het zo?", stamelde ze luttele minuten later met haar piepstem.

"Wat vind je er zelf van? Hoe zou jij het vinden als het jouw hoofd was dat er zo uitzag?!" had ik willen roepen. Maar om haar niet helemaal een stagiairetrauma aan te praten hield ik me toch een beetje in. Hoewel het uitzicht op mijn nog half natte, platter dan platte melkboerenhondenhaar me bijna deed huilen. Ik zat potdorie bij de Porsche rijdende haarjuwelier. Dan kon dít bedroevende staaltje vakvrouwschap het eindresultaat toch niet zijn?

"Eigenlijk ben ik er niet zo blij mee", sprak ik moedig. "ik vind het nogal plat en mijn scheiding draag ik meestal iets meer naar de zijkant..." Net toen ze haar föhn opnieuw had aangezwengeld stevende daar mijn nieuwe beste vriendin op ons af. Met een tactisch "Kom maar, ik neem het wel even van je over!" jaste ze de föhn uit het meiske haar handen en ontfermde zich over de kleine ramp die zich bovenop mijn hoofd manifesteerde. Vakkundig ploegde ze over en door mijn bos stro. Binnen vijf minuten herkende ik mezelf weer.

De stagiaire en ik bleken ondanks het gebeurde een treffende overeenkomst te hebben. Respect voor kapster N.!

Geen opmerkingen: