zondag 18 mei 2008

Music maestro

Een verjaardagscadeau voor Sjoerd verzinnen is meestal geen sinecure. Een vroege voorbereiding is daarom van essentieel belang. Na de decembermaand begint mijn denkproces eigenlijk weer van voren af aan, zodat ik in juni met iets leuks op de proppen kan komen. Zo rond april begin ik Sjoerd wekelijks met maar een vraag te bestoken. "Heb je al eens nagedacht over wat je voor je verjaardag wil krijgen?" Het antwoord dat ik krijg is steevast hetzelfde. "Irène, het is pas april. Natuurlijk niet!" Maar op dat moment is het proces in werking gezet en gaan de raderen draaien.

Dit jaar kwam het verlossende antwoord al in mei. Na lang wikken en wegen heeft Sjoerd besloten graag een iPod te willen. Ja, wij zijn waarschijnlijk de laatsten der Mohikanen die nog MP3-loos ronddolen. Zelfs mijn vader heeft al jaren een MP3-speler voor tijdens het wandelen, kun je nagaan...
Tot het moment dat bij Sjoerd de knop omging, konden wij echter voor ons beiden niet verantwoorden waarom we tot aanschaf van zo'n vernuftig muziekspelertje over zouden gaan. Want we treinen niet, we beoefenen geen sport waarbij het hip is om met witte dopjes in je hoofd ten tonele te verschijnen en zomaar kopen voor de heb ging ons een brug te ver. Braaf hè?!

Echter, in januari 2009 loopt het huidige leasecontract van onze Laguna af en daarom is Sjoerd zich nu breed en goed (tot vervelens toe als je het mij vraagt...) aan het oriënteren op een nieuwe auto. De gekozen modellen variëren per week en samen met een vriend die ook een nieuw speeltje uit mag zoeken van de baas wordt er driftig over en weer gemaild en gebeld over belangrijke zaken als sportonderstellen, lederen armsteunen en lichtmetalen velgen. En dan zeggen dat Hyves zo'n nutteloze bezigheid is.

Ik dwaal af. Los van welk merk, welk model en welke opties onze nieuwe auto ook krijgt, één optie staat als een paal boven water. De autoradio moet beschikken over een iPod-aansluiting. Zodat we niet meer - al dan niet onder het rijden - hoeven lopen klooien met een cd-mapje. En dus zit Sjoerd nu sinds enkele dagen als een idioot onze gehele cd-collectie te rippen. Want de 80 gigabites van de iPod classic die hij op zijn verlanglijstje heeft staan, moeten natuurlijk wel ten volle benut worden...

3 opmerkingen:

Mel zei

Als ie nou slim is, komt ie hier ff z'n Ipod upgraden, wij hebben zoveel takkeherrie op de externe harde schijf staan...allemaal takkeherrie waar Sjoerd ook van houdt :-)

Anoniem zei

ipod, ipod is voor watjes !!

Een echte man koopt een mp3 speler.
Er is zoveel keus, met merken en opties die zoveel meer bieden dan een ipod.

kijk eens bij
http://www.mp3shop.nl/

hj

Twan zei

Toevallig weet ik dat er in de Mini Cooper S een ipod aansluiting zit ;-)