donderdag 1 mei 2008

Uitputtingsslag

Hemelvaartsdag, Dag van de Arbeid. Economisch Parijs lag voor een dag op z'n gat. Voor het bezichtigen van enkele hoogtepunten was het echter een uitermate geschikte dag. Want geen afleiding van de aanzuigende werking van commerciële bezienswaardigheden (oftewel winkels) en heel misschien ook een klein beetje minder druk.

Met de Capitool Compact in de ene hand en mon Amour avec le Chien in de andere begonnen we aan onze culturele strooptocht. De eerste metrostop was op de Champs Elysées Clémenceau en vandaaruit wandelden we richting het Louvre. Door Rover mee te nemen beperkten we ons een beetje in ons doen en laten. Musea van binnen bezichtigen was geen optie. Rover thuis al helemaal niet! De echte Mona Lisa hebben we dus niet gezien. Thuis lopen we echter geregeld langs een Zweedse replica van ons Moon dus helemaal onbekend is ze ons toch niet.

Al dat gewandel ging ons niet in de koude kleren zitten. Bij de Notre Dame hadden we dan ook een fikse dip. Alle gebouwen leken hoe langer hoe meer op elkaar en we werden steeds balloriger. Bij ieder bouwwerk dat we passeerden maakten we een foto en riepen 'check!'. We waren net Aziaten op doorreis in Europa. De heuvel op richting Panthéon was behoorlijk pittig maar de beloning bij dat super leuke eettentje maakte alles goed. Toch hadden we dat kannetje rosé bij de salade beter niet kunnen nemen, want om vier uut kakten we genadeloos in. Nadat we uit de Jardin du Luxembourg waren weggeregend en -gebonjourd wegens de beminnelijke aanwezigheid van Rover (kutfransozen...) hakten we de knoop door. Het was tijd om terug naar de kamer te gaan. We waren doodop.

Om 19:00 uur schrokken we wakker. Sjoerd uitgerust maar suf en ik met rode koortswangen en een rillend lijf. Bewegen is echt gezond! Toch wisten we ons uit bed te slepen en naar een of andere van de buitenkant gezellig ogende bistro in de buurt te begeven. De binnenkant bleek minder authentiek. Het sjofele etablissement was een slap aftreksel van de PeachPit uit Beverly Hills 90210 met vet voer en een stinkende ober. Sjoerd was Dylan en ik Brenda. En zo maakten we ook van deze drol weer een gierend gebakje.

4 opmerkingen:

Nancy zei

Wow, wat een foto, je lijkt wel een mondaine Parisienne met je laarsjes en omslagdoekje en -niet onbelangrijk- je superhippe hondje als accessoire!

Vita zei

Ik wou net zeggen: je bent wel zeer stylish. Ik verexcuseer me bij voorbaat voor mijn vakantiefoto's komende maand: eeltige voeten in uitgezakte slippers, een oude pyjamabroek die altijd dienst doet als snel drogende auto-rij-broek en t-shirts waar ik thuis niet eens in zou gaan verven.

Het klinkt alsof jullie het heerlijk hebben gehad, helemaal goed!

Irèneke's wereld zei

Da's pure compensatiedrift meisjes. Als werkeloze Wajonger loop ik thuis in vodden rond, terwijl jullie in jullie kittige pakjes de werkvloer bestormen.

En tja, dat harige accessoire...?! Da's inderdaad wel heel cool ja!
Maar wacht maar. Vita pronkt tot november nog met haar aardsluie dozenfetisjkat. Maar daarna...
En jij Nancy, 2009 wordt vast en zeker jouw pronkjaar!!! Thumbs up! :-*

Mel zei

Jaja, stylish maar wel frisjes heb ik begrepen. Je moet er wat voor over hebben om er hippig uit te zien.
Helaas hebben wij geen hip cool hondje om mee te nemen, maar een wel een hippe Bugoboo. Maar daar die is nu nog leeg, dat ziet ook zo sneu uit. Als wij dat nou eens gaan combineren??? Jullie Rover in our Bugoboo?? What do you think?