dinsdag 15 juli 2008

In de rebound: Marlies Dekkers

Weet je nog van vorig jaar? Toen ik uitvoerig repte over de aanschaf van mijn eerste kwaliteitsbeha? Nou, sindsdien heb ik de goedkope ondermeuk definitief afgezworen. Weg met H&M en Hunkemöller. Het verschil is te groot. Voor mijn meiden alleen het beste! En dus zijn Marie Jo en Chantelle inmiddels ware boezemvriendinnen geworden.

Misschien herinner je je dan ook nog wel dat het met Marlies niet zo wilde klikken. Of eigenlijk met de hooghartige kenau die mij destijds adviseerde schoffeerde. Want toegegeven, de borstlap zelf zat als gegoten. Ik was alleen (en ben nog steeds) niet bereid bijna honderd euro voor zo'n ding op te hoesten.

Het toeval wil dat ik mij heden middag in de winkelstraat van een naburig gelegen dorp bevond. Naast een Hema, heel wat winkels uit het B-garnituur en een voor dat dorp vrij hippe kledingzaak is er ook een heuse lingeriewinkel gevestigd. Waar ik zonder er erg in te hebben zomaar ineens binnen stond. Je ziet, sinds aan mijn interne zoekmachine ook de categorie lingerie is toegevoegd, gaat het eigenlijk vanzelf. Het kan verkeren.

Ik struinde door de winkel en graaide wat in een koopjesmand. Die toen ik beter keek tot mijn grote verbazing tot de rand toe gevuld was met Marlies Dekkerswaar. Huh? Daar deed Marlies toch niet aan? Uitverkoop was toch voor het plebs? Verwoed ging ik op zoek naar mijn maat. Het zweet parelde al gauw op mijn voorhoofd, want de boel zat nogal in elkaar geklit met al die bandjes en kaartjes aan touwtjes. Net toen ik eraan dacht de strijd maar te staken, wees een behulpzame verkoopster me op een ander rek. Waar ook met 40% gereduceerde Marlies Dekkersen hingen. In gewoon handig te dragen en combineren zwart. Bingo! De beha zat meteen als gegoten. Het bijbehorende broekje echter was ronduit afgrijselijk en van het ook nog bijpassende slaapshirt (of welke functie het ding ook mocht dienen) sprongen de tranen me spontaan in de ogen. Dare to bear was het spannende en bovendien prijswinnende thema van het gehele ensemble. Slip en shirt waren opgesierd met een levensgrote rubberachtige zwarte berenprint. Zum kotsen.

Het werd dus alleen de bh. Missie geslaagd. Voor nog geen zestig euro mag ik vanaf vandaag ook Marlies tot mijn intieme vriendinnenkring rekenen. Eat that, naar veenlijk van die andere winkel!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hihihi, je weet het wel leuk te beschrijven hoor: naar veenlijk????
Maar leuk dat je je meiden in een echte Marlies kunt douwen. Persoonlijk vind ik bijna zestig euries nog steeds te duur, maar dat is natuurlijk ieder z'n eigen ding hè?
Veel plezier ermee.

groetjes Alie