zondag 6 juli 2008

Waar vakantie al niet goed voor is

Na van de reis te zijn bijgekomen en in het tijdelijke thuisoord te zijn geacclimatiseerd, volgt bij ons steevast een tijd van reflectie. Over tal van zaken. Kleine keuteldingetjes, middelmatige beslommeringen en ook de Grote Dingen des Levens. Gezeten in het licht van de maan en een citronellakaars tegen de muggen én onder het genot van een lekker drankje passeert alles de revue.

Wie zijn wij ook alweer, wat doen we precies en hoe vinden we dat en waar gaan we de komende tijd naar toe? Het klinkt misschien een beetje á la Ad Visser, zeker als je er geitenwollen sokken en wierookstaafje bij visualiseert. Maar hé, wie draagt er nou zulke warme sokken als het kwik ook 's avonds boven de 20° stijgt?

Anyway, er zijn best enkele knopen van belang doorgehakt. Niet op wereldniveau natuurlijk, maar wel op ons eigen praktische microniveau. Zo zijn we er eindelijk uit welke auto we vanaf januari gaan rijden. Lekker blasé, ik weet het. Ter verdediging wil ik echter aanvoeren dat het de meest bescheiden optie van de vier keuzemogelijkheden is geworden. En ja, kan ik het helpen dat Sjoerd een nieuwe auto moet bestellen?

Wat betreft woongenot en Lebensraum ben ik tot de conclusie gekomen dat ik echt graag weg wil uit het huis waar we nu wonen. Hoe heerlijk en leuk en knus en gezellig en en en het ook is. Het is vooral te klein geworden. We zijn er gewoon uit gegroeid. En na vijf jaar is dat ook helemaal niet zo gek. We gaan de komende tijd dus een stuk actiever op zoek naar ons paleis...

6 opmerkingen:

Joeltje zei

Mijn ogen "renden" over de letters..welke beslissing is gevallen? O, de nieuwe auto én een nieuw huis. Die nieuwe auto zal mijn wederhelft erg interesseren, dat huis, tja, ik ben een meisje met smaak dus wil je met liefde helpen zoeken. Maar dat kunnen jullie vast ook goed zelf. Succes en ik zal mezelf goed op de hoogte laten houden. Door jou. Snel eens op de koffie/thee/cola light?
Grtz :-)

Jannie zei

Wow jij bent hip! Een heuse www.irenemols.nl! Loop ik heeeeel erg achter of is hij toch per ongeluk nieuw?
Hahaha ja dat van Lollipop op mn site klopt helemaal! Ik heb dan zelf ook een Finland associatie met Mika! ;)
Geen Paul Simon gezien... Heb ff gecheckt voor je en ik zag ook dat het een extra concert was, dus das dan toch wat jammer... ;)
Fijn dat jij zo'n heeerlijke vakantie hebt gehad! De kater al weer een beetje te boven?

Vita zei

Nieuw huis... Ik krijg al hoofdpijn bij de gedachte :-)

Maar dat is lekker hè, even helemaal bijpraten, en dan het gevoel hebben dat je echt knopen hebt doorgehakt.

Fijne laatste vakantiedagen gewenst!

Kim zei

Nou daar kan je je de komende mooi mee bezig houden! Succes met zoeken enne mooie auto hoor ;)

Kata zei

Altijd fijn als de tussentijdse evaluatie de wens voor een nieuw huis en een nieuwe auto oplevert en niet die voor een nieuwe relatie...!
Ga zo door samen!

anne-marie zei

moet glimlachen over bovenstaande, het klopt zo zuiver, ik kwam terug naar de scheiding en moest toen zien hoe ik met mijn dagelijkse beslommeringen ,maar ook het financieeel plaatje rond kreeg.
Had me die reis gewoon gepakt omdat ik dacht als niet nu wanneer dan
groetjes anne-marie