dinsdag 19 augustus 2008

De laatste keer Lisa

Net toen ik klaar was met mezelf optuigen arriveerde iedereen. Bas, Azarja en Remke waren met de auto gekomen en Sjoerd had Mars en Chris van het station opgehaald. In de meeste gevallen wonen we niet echt centraal, maar vandaag vormde ons adres een perfecte uitvalsbasis om te verzamelen. Terwijl iedereen aan de koffie en thee zat liet Azarja me in de badkamer een stropdas uitkiezen. Rover, die zoals bekend nogal slecht tegen drukte kan, was me tot in de gang gevolgd. Daar lag ook Azarja's rugzak. So far, so good. Tot een verdacht geritsel mijn aandacht trok. Bleek Rover de boterhammen-met-kaas uit Azarja's rugzak te hebben gevist! Een hoek van het plastic zakje was al kapot gekwauwd maar gelukkig waren de boterhammen nog ongedeerd. Idioot beest.

We waren ruim op tijd bij de kerk. Net als heel veel andere mensen. Toch was de ruimte groot genoeg voor een plekje voor ons allemaal. Samen luisterden we. Naar Lisa's zorgvuldig samengestelde muzikale canon en de toespraken die onze zonnestraal typeerden zoals ze was. Zonder haar op te hemelen. Omdat ze uitdrukkelijk had aangegeven dát niet te willen. Maar vooral omdat Lisa, zonder het zelf te beseffen, zichzelf allang ontstegen was. Zij had geen franje of woorden van anderen nodig om de weg naar de hemel te vinden.

Twee collega CF-ers hadden 200 witte ballonnen geregeld. Gevuld met helium en voorzien van een kaartje waarop iedereen een laatste wens voor/ aan Lieve Lisa kon schrijven. Door haar tros los te laten, gaf haar moeder het startsein dat ook de andere ballonnen naar boven mochten. Het was een prachtig gezicht hoe de wind de ballonnen moeiteloos optilde en in een grote groep mee omhoog droeg. Even leek het alsof de CF-familie vleugels had gekregen.
En hopelijk heeft degene die straks ontzettend veel emotionele boodschappen in een struik in z'n tuin vindt genoeg papieren zakdoekjes in huis!

Na de koffietafel hebben we eerst Rover thuis opgehaald en daarna Mars en Chris weer op de trein gezet. Ze waren erg moe en hadden nog een aardig reisje voor de boeg. Aansluitend zijn we met de rest van ons gelegenheidsgezelschap nog een hapje gaan eten. Om af te dampen en de dag in stijl af te sluiten. Er moesten immers nog wat slingers opgehangen worden!

2 opmerkingen:

Joeltje zei

Dat klinkt al een heel mooi en waardig afscheid van het lieve lieve meisje! En wat knap dat jullie toch nog met z'n allen wat slingers hebben opgehangen..dat zou Lisa vast heel fijn hebben gevonden!

Anoniem zei

hé ik ben wilma moeder van annelie mooi,ik ben een hoer dank zijn mij heeft mijn dochter cf ik ben een cf hoer een hoer ben ik ik neuk met alle mannen