dinsdag 12 augustus 2008

Lieve Lisa

Vandaag is ze jarig. Ze is 20 jaar geworden. Maar het gaat niet goed met Lisa. Ze staat al heel lang op de wachtlijst voor een longtransplantatie. Eerst op de gewone lijst, maar toen het slechter ging schoof ze door naar de urgentie lijst. En sinds vorige week staat ze zelfs op Hoog Urgent. Dat is het maximaal haalbare, in transplantatieland. Hoger kan niet. Zieker ook niet.

Vandaag, op haar verjaardag, is ze opgenomen op de afdeling Medium Care van het AZM. Ze ligt continu aan de kapbeademing en krijgt heel veel extra zuurstof toegediend. Het zijn de minst leuke omstandigheden om je twintigste verjaardag te vieren. Iedereen die Lisa kent kan beamen dat als íemand deze lijdensweg niet verdient, zij het is. Lisa is namelijk de vrolijkste, dapperste en sterkste meid die ik ken. Als iedereen een beetje zoals Lisa was, zag de wereld er een stuk mooier uit.

Het enige dat we nu kunnen doen, is hopen. Hopen dat die ene long op tijd beschikbaar komt. Opdat Lisa een tweede levenskans krijgt. En hopen dat ze het volhoudt. Zowel fysiek als ook mentaal.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Lisa is geen moment uit onze gedachten....wij duimen ons suf...
en hopen met heel ons hart dat ze GOUD wint!!

Groetjes,X Kitty

Mars zei

Ik sluit me hier bij aan...