zondag 17 augustus 2008

Met ups en downs

Dat de scheidslijn tussen huilen en lachen dun is, heb ik dit weekend aan den lijve ondervonden. Want behalve gruwelijk hard huilen, heb ik de afgelopen dagen ook vaak en hard gelachen. Zelfs tijdens het afscheid nemen. Hoewel dat ook een van de zwaarste dingen is die ik ooit gedaan heb, geloof ik.

Het was fijn om Lisa nog een keer te zien. En het was erg bijzonder om dat samen met Sjoerd en Bas te doen. Sjoerd, die er in eerste instantie niet zo aan trok. Hij herinnert zich Lisa liever bij leven. Maar die toch met me meeging, omdat ik het zo eng vond, en daarvoor zijn eigen angsten opzij zette. En Bas, die als geen ander weet hoe Lisa zich de laatste dagen moet hebben gevoeld. Bij hem was het ook een dubbeltje op z'n kant. Alleen viel zijn dubbeltje de goede kant op; voor hem kwamen de longen wel op tijd. We lachten om mooie herinneringen, maar huilden om het lot van de loterij. Want dat is een longtransplantatie.

Na het afscheid gingen we met een fles champagne onder de arm naar vrienden. Om toch te vieren dat we een nieuw huis hebben. En om op Lisa te toasten. Lachen deden we om dochter Fleur. Die eigenlijk al in bed lag, maar net zo lang aan haar losse tand had gewiebeld tot die eruit gevallen was. En zij toch nog even gezellig op mocht blijven!

Zaterdag verbleven we in Wenters. Daar komen we sowieso graag, maar M. kon zo kort na het verlies van haar broertje best wat extra afleiding gebruiken. Toch waren de tranen die vandaag over mijn wangen rolden van het lachen. Dochter Carlijne (3) zette eerst nog wat onzeker in, maar bracht De clown (van godbetert Ben Cramer!) uiteindelijk uit volle borst ten gehore.

Vandaag waren we thuis. Sjoerd had wat werkklusjes te doen en ik stortte me vol overgave op het huishouden en de tuin. De telefoon lieten we een dagje voor wat hij was. Ik had even geen zin in praten en vertellen hoe het met me ging. We sloten de dag af met een dvdtje. 50 First Dates. En we lachten er net zo hard om als toen we hem in de bioscoop zagen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wil je mijn dochter niet uitlachen?! ;-) Ik kan er ook niets aan doen, dat oma haar dat leert :-)

XXX
Marielle