vrijdag 1 augustus 2008

Nee, dan Bert en Ernie...

Af en toe vind ik het best lastig om mijn week gevuld te krijgen. Zinvol, plezierig of nuttig, dat maakt dan niet eens zoveel uit. Een poetstic heb ik niet (godzijdank!), sporten vind ik een regelrechte straf en elke dag alleen maar lezen of dvd's kijken wordt op een gegeven moment ook nogal saai. En om net als onze demente overbuurman ontelbaar veel rondjes met het hondje te maken zie ik ook niet echt zitten. Maar feit is en blijft dat ik overdag alleen thuis ben terwijl veel andere mensen dan aan het werk zijn. Wat afspraken maken moeilijk maakt. En ik dus degene ben die mezelf moet zien te vermaken.

Afgelopen maandag had ik best een vervelende dag. Het was heerlijk weer maar ik kon me er niet toe zetten ervan te genieten. Met als gevolg dat ik de hele dag maar wat doelloos achter de computer heb gehangen. Om iebel van te worden. En helaas werd ik dat ook. Toen Sjoerd 's avonds thuis kwam was ik dan ook in een bui om op te schieten. Zeker toen hij zich ultra relaxed met een goed boek in een ligstoel in de tuin installeerde. Ja hallo, dat was natuurlijk geen entertainment voor mij! Heel oneerlijk en niet invoelend en ronduit asociaal van mij, dat wist ik heus wel.

De rest van de week verliep gelukkig een stuk gezelliger. Plannen maken tot je erbij neervalt was het devies. En dat deed ik dus maar. Op dinsdagmiddag met een collega naar Maastricht. Op woensdagmiddag naar vrienden in een dorp verderop. Donderdagmiddag met schoonzus bakken in de achtertuin. Vandaag lekker gehobbyd bij d'n Doug en de week afgesloten met een smakelijke bbq in gezelschap van paps. En zo kwam het toch nog opnieuw helemaal goed!

11 opmerkingen:

de lezer valt het op zei

Hoi, die schrijfstijl van het doorstrepen van één of meer woorden, is toch iets van Vita's blog?

Ik zie dat jij het hier ook doet in de zin: "Toen Sjoerd 's avonds thuis kwam was ik dan ook in een bui om op te schieten."

Alleen begrijp ik het hier niet. "een bui"streep je door, maar er verandert niets aan de betekenis van de zin daardoor, terwijl Vita dat juist heel goed doet.

Toch een beetje slecht gekopieerd?

Tip: ontwikkel je eigen originele schrijfstijl.

Irèneke's wereld zei

Dag anonieme lezer en reageerder,

Allereerst, jammer dat ik je niet met je echte naam aan kan spreken, dat zou toch wat persoonlijker zijn.

In april 2005 ben ik begonnen met dit weblog en het moet eind 2007 zijn geweest dat ik Vita's log ontdekte. Als je mijn stukjes zou terug lezen kun je zien dat ik al vanaf het begin af en toe gebruik maak van de doorstreepfunctie. Net zo af en toe als ik dat nu doe. In mijn ogen is dat dus niet bepaald jatwerk. Het is overigens nieuw voor me dat er een patent op de doorstreepfunctie zit?!

Bovendien moet niemand met een eigen weblog de illusie hebben dat hij/ zij origineel is.

Persoonlijk ben ik behoorlijk tevreden met mijn eigen schrijfstijl en aangezien dit mijn weblog is maakt het me niet zo heel veel uit wat een ander er van vindt. Hier meelezen staat vrij, niet meer terug komen ook.

Groet,
Irène

Anoniem zei

Nou neeeee zeg....gaan we muggenziften??

Welke schrijfstijl??Whatever....

Go and do your thing en laat hier lekker de boel,

Zo Ireen,tante Kit heeft gesproken!!

Dank je wel voor je superleuke stukjes!!

Anoniem zei

Hahaha....
Ik lees hier ook altijd gezellig mee, reageer eigenlijk nooit.
Nu moest ik wel lachen, de reacties sla ik eigenlijk altijd over.
En omdat het een herkenbaar verhaal is, was ik toch even nieuwsgierig want dat zal voor meerdere CF'ers herkenbaar zijn.
Maar dan een reactie over je doorstrepen....en dat je geen eigen schrijfstijl hebt.
Die heeft toch iedereen??
Hmm misschien ga ik het doorstrepen wel jatten en voor mijn eigen weblog gebruiken :-), oei ben ik dan in "overtreding"?? hahaha.

Nou Irène ga vooral door met leuke stukjes schrijven! (niet dat je dat hierdoor niet meer zou doen ;-)).

Liefs Esther.

Anoniem zei

Hoiiiiii, ik geniet ook altijd enorm van je stukjes. Ben een echte 'fan'. En vind het juist erg leuk dat je zo nu en dan de doorstreepfunctie gebruikt. Ik zou hem ook wel willen gebruiken bij mijn blogs op de Hyves, maar weet alleen niet hoe die werkt...haha.
Meid gewoon zo doorgaan. Muggezifters heb je overal. Het merendeel van je lezers leest het met plezier anders zouden ze ook niet terug komen.

By the way: héél herkenbaar dat je je verveeld. Ik herken het. Soms heb je gewoon van die dagen hè??

Liefs Alie

Jannie zei

Hahaha, ach zo'n anonieme lezer houdt je wel weer 5 minuten bezig!

Kim zei

Hahahaha geweldig! Zo'n reactie!

Maar gelukkig heb je na maandag een leuke week gehad! Hopelijk ook een leuk weekend =)

xx

anne-marie zei

Die keren dat ik het las, was, ik me van niets bewust.
Zelf maak ik altijd wel taalfouten, ben zeker niet de eerste er mee, maar heb ook geen bedoeling er mee.
En indien niet nodig, beslist geen must om na te doen. Zie het zelf toch niet, ahahahahhahah
Ben blij dat jij je week hebt gered, de mijne was niet super, door de warmte slecht geslapen en geen reddingsboeien om me heen.
Kijk uit naar je volgende blog,
Veel liefs knuffel anne-marie

Kata zei

Ik herinner me inderdaad uit oudere blogs van jou dat je de doorstreepfunctie al vrij vlot had gevonden, voordat je Vita's geweldige site vond.

En ook dat je het juist op een andere manier gebruikt, niet omdat je het slecht hebt gekopieerd maar omdat dat blijkbaar je 'eigen stijl' is.
Terwijl Vita op hilarische zelfspotwijze ze niet-sociaal-wenselijke delen doorstreept en vervangt door sociaal wenselijke (en zo de lezer een blik gunt in haar gedachten) pas jij het toe zoals je ook haakjes of gedachtenstreepjes zou kunnen gebruiken, namelijk om twee betekenissen te genereren.
1. jouw bui is om te schieten
2. jijzelf bent om op te schieten.

Schrijf jij maar lekker door, en streep door wat jij door wil strepen. It's your party! En ik kom graag meefeesten.

anne-marie zei

wat een leuke reactie van kata.
Tof hoor, ik weet niets van vita s blog nog nooit gezien.
Heb ook geen behoefte meer om nog te gaan zoeken.
Maar kata tof hoor
En irene ,ga lekker door,heb geen streepje op je naam staan , weet niet hoe het moet, en vind het ook maar bij zaak
Veel liefs groetjes anne-marie

lielie zei

whahaah ik lach me dood, niet alleen om je verhaaltje waarin ik heeel veel herken ( vooral van man die na het werk lekker neerploft met boek of biertje en ik verwacht dat hij mij gaat vermaken na zo'n dag alleen) Maar ook om de reactie van de anonieme persoon hierboven! Ik vind dat je super leuk schrijft zit elke keer met een brede glimlach je verhaaltjes te lezen! Laat ze maar lullen... ze zijn gewoon jaloers op jou EIGE STIJL !!!!

dikke kus annelie