maandag 11 augustus 2008

PC perikelen

Vanmiddag deed 'ie het nog gewoon goed. Gemiddeld snel en alles behalve geruisloos. Als ik in bed lig hoor steevast het eerste half uur het luide gezoem nog resoneren in mijn hersenpan. Maar dat is dus normaal.
Vanavond echter, toen ik Sjoerd 'even snel' iets op internet wilde laten zien, deed dat ding me toch een partij traag... Ongehoord!

Nadat de accountant weg was - ja onze fiscale huisvriend was er alwéér maar als het goed is was dit voorlopig de laatste keer; we zullen weer een geheel nieuwe invulling van onze maandagavonden moeten zoeken; wat me eraan herinnert: deed ik in een grijs verleden niet aan body pump? - heeft Sjoerd de pc dan ook geconfisqueerd om hem eens flink onder handen te nemen. Ik verschoonde ondertussen het bed én maakte de kookboel keurig aan kant, waarmee het rollenpatroon voor deze maandag maar weer mooi werd bevestigd.

Net toen ik me comfortabel op de bank had geïnstalleerd om in de herhaling te leren hoe je een Gooische vrouw wordt, stapte Sjoerd triomfantelijk de kamer binnen. Om verslag te doen van zijn eigen installaties. Onze good old kompjoeter liep namelijk weer als de brandweer. Sjoerd begon warempel begrip te krijgen voor al die lui die voor hun lol computerblaadjes lezen. Want je moet onderhand een heuse it-specialist zijn om de hele sodemieterse bende enigszins in het gareel te krijgen. Daarom verheugen wij ons nóg meer op volgend jaar. Dan gaan we namelijk aan de Mac, in onze nieuwe crib. Weg met Windows, an Apple a day keeps the doctor away!

Ter illustratie maakte ik nevenstaande foto. En zeg nou zelf, dit is toch je reinste arren moede? Het mag een geluk bij een ongeluk genoemd worden dat ik enigszins blind kan typen. Andlrs had lr zomaar dit kunnln staan...

5 opmerkingen:

Joeltje zei

Ik heb ook vanmiddag besloten aan de MAC te willen. Maar ik ben bang dat het zo ingewikkeld is..en zo duur... Maar ik vind het ook zoooo mooi..een aaiboek...naast m'n aaipod. -ziet het helemaal voor zich-

Irèneke's wereld zei

Op de site van Apple staat dat een Mac echt iets voor je is als je vindt dat je per dag meer tijd kwijt bent met het aan de gang krijgen van je kompjoeter dan hetgeen wat je voornemens was ermee te willen doen. Ik dacht: hebben ze ons als voorbeeld genomen?! Moet tegenwoordig standaard twee keer de pc opstarten om verbinding met internet te krijgen. WTF?!

En volgens onze pc-dokter @ri is een Mac goed te doen naast een Microsoft. Alles is compatible... En anders nemen er gewoon twee tegelijk. Een iBook en 1 iMac. Kan mij het rotten! ;-)

Jannie zei

Leuk!! Maar nog ff geduld dus...
Enne waarom waarom nog een vaste nemen en niet alleen een ibook??

Tamara M. zei

Hee Das grappig... Jij hebt wel een heel bijzonder toetsenbord. Met twee LLen!!!;)

xxx Tamara

Irèneke's wereld zei

@Jannie: er komt een vaste pc voor 'kantoor' in het kantoor. Dat moet zolang deze blijven. Die hebben we nog geen twee jaar. Prulding. Als de iBook bevalt sluit ik niet uit dat deze tzt ook vervangen wordt door een Apple. Of dat dat een iBook of iMac wordt weten we nog niet.

@Tamara: blijkbaar typ ik het meeste de letter e. Of is mijn linker middelvinger besmet met een hardnekkig letterwisvirus...