dinsdag 26 augustus 2008

Project paleis #4

Vanmiddag maakten we kennis met onze nieuwe beste vriend van het komende bouwjaar. Meneer de aannemer. Of in elk geval onze contactpersoon van de bouwclub die ons paleis moet doen laten verrijzen.

Sjoerd was al dagen in de weer met een zogenaamd praatstuk. Een A4-tje met daarop al wat dingetjes die we als meerwerkoptie willen laten uitvoeren. Ik moest nogal lachen om zijn gewichtigdoenerij, maar leerde vanmiddag dat het toch wel handig was. Sorry mopje. Gedrieën namen we alles door en getweeën lieten we ons toch maar een schrobputje onder het kraantje in de achtergevel en vloerverwarming op de badkamer aanpraten. Ach ja, als we toch bezig zijn. Het was fijn om te merken dat de beste man een goed gevoel bij ons allebei teweeg bracht. Met hem en de zijnen moeten we het immers het komende jaar geregeld krijgen.

Vanavond liepen we een rondje door onze toekomstige wijk. Even al wat sfeer proeven. En onze (ónze!) kavel bekijken. Die er nu nog leeg en zanderig bij ligt, maar waar ze een dezer dagen écht aan gaan beginnen. Langzaam maar zeker begint het steeds echter te voelen. Dat we gaan verhuizen en ook nog naar ons droomhuis!
Eind september moeten we al laten weten hoe we de keukenindeling willen hebben. Hoe echt wil je het hebben?!

7 opmerkingen:

goooooood girl zei

Very fine......

Joeltje zei

Vloerverwarming op de badkamer Ren, doe maar ruig. Das wel helemaal sjiekerdesjiek. En fijn, altijd warme voetjes. Waarom hebben ze dat ons nou niet aangepraat?!

Werken bij jou de feeds niet of doe ik nu wéér iets verkeerd?!

Irèneke's wereld zei

Huh, feeds? Wat, waar?
Dat is dan weer een ding dat ik niet begrijp. RSS feeds en zo. Ik ben aangemeld bij CF-café, that's all I know.

Hebben jullie eigenlijk een bubbelbad genomen? We hoorden gisteren namelijk ook dat die hype weer helemaal op z'n retour is.

Anoniem zei

Van een bubbelbad krijg je vieze randjes, ook als je 'm niet gebruikt. Omdat de leidingen toch steeds vol en weer leeg lopen als je in bad gat. En daar komt dan uiteindelijk prut uitlopen, waar je op moet schrobben, hard schrobben. En ik ben niet van het harde schrobben. Dus na ons luxe huurhuis in The States mét bubbeltjes hier geen bubbeltjesbad meer voor ons!
En je boek spettert er nat van, ook nog....

Miranda zei

Dat was ik dus hierboven... :-)

Irèneke's wereld zei

@Miranda: kijk, met zulke tips kunnen we iets! Dank.
Want ook hier geen poetstic te bekennen. Vieze prut uit leidingen klinkt érg smerig. Zeker met de wetenschap in het achterhoofd dat daar bacteriën in kunnen huizen die erg slecht voor mijn CF-longen zijn. Ik geloof dat we eruit zijn... ;-)

Joeltje zei

Ja feeds ja, dat ik automatisch een updeetje krijg als jij gelogd hebt. Ik snap er zelf ook nog niet veel van, das duidelijk.
En nee, wij hebben in ons paleis ook geen bubbelbad. Wilden we sowieso niet, omdat we mij thuis wel zo'n ding hebben en ik het maar irri vind, het geluid wat zo'n ding produceert en idd: het geschrob. Dus niet doen, zou ik zeggen.