zaterdag 23 augustus 2008

Smaakverloedering

Maar liefst twee berichten met dezelfde verontrustende constatering kreeg ik vandaag onder ogen. In Sprout las ik dat "de stijl van Nederland Miss Etam is" én dat wij kaaskopjes als een van de slechtst geklede Europese volkeren te boek staan - godzijdank op Duitsland na, dat nog net wel.

Dagblad De Limburger haakte er onbewust op in met het volgende bericht:

Roermond: verbod op Crocs in de stad

Burgemeester Henk van Beers heeft in de Roermondse gemeenteraad een voorstel gedaan tot wijziging van de algemene plaatselijke verordening (APV). Van Beers wil de verloedering van de goede zeden tegengaan en de kwaliteit van het straatbeeld opkrikken door een verbod op Crocs. Laten we van meet af aan duidelijk zijn; Van Beers vindt hierbij 't Sjietbergske aan zijn zijde. Crocs kunnen gewoon niet. De plastic schandalen met gaatjes ontsieren zelfs - of misschien vooral - het meest appetijtelijke been. De vaak gifgroene of zuurstokroze gevaartes, waarop met name toeristen zich door de historische straten van onze fraaie binnenstad begeven, zijn een aanfluiting voor de goede smaak.

Natuurlijk dient het gemak de mens, maar dan wel alleen in de achtertuin of op de camping. Niet in de straten van een stad waar de cultuurhistorie van de gevels spat. Daarom is een nieuw verkeersbord in de maak waarop het verbod op Crocs tot uiting komt. Wij roepen u als bewakers van de goede smaak op om de bijgaande foto uit te knippen en op uw raam te plakken. Roep een halt toe aan de verloedering! Weer Crocs uit uw stad! Voor een download van bijgaande afbeelding zie ook www.limburger.nl.


Ik kon er hartelijk om lachen. Als je het mij vraagt, is het een 'broodje aap' van de bovenste plank. Burgemeesters hebben echt wel belangrijkere zaken aan hun hoofd dan zich bekommeren over een verbodsbord op Crocs... Al spreekt het idee op zich me best aan! ;-)

4 opmerkingen:

Joeltje zei

Ik ben helemaal voor!!! Ik zou ze mijn kind nog niet aandoen voorbij het strand, laat staan dat ik er zelf op ging lopen. Helaas heb ik familieleden die daar héél anders over denken. Wat een geluk dat wij in de winter zijn getrouwd, anders hadden ze dàt ook nog aan gehad.

Vind jou idd al helemaal geen croc'ig typje!

Anoniem zei

Crocs zijn wel verboden in bij verpleegkundige in sommige landen, voor die van de OK.
Door het open karakter kan er makkelijk bloed en andere vloeistoffen in achter blijven enzo.

Geef mij maar mijn zweedse klompen :)

hj

Anoniem zei

Er zijn speciale crocs voor mensen die in de zorg werkzaam zijn: crocs zonder gaatjes.

Anoniem zei

Cultuurbarbaar ;-)
Ik werk zaaaalig op mijn Alice Crocs,zonder gaatjes,gewoon kei-leuk (veel google plezier ;-))

Groetjes,Kitty