woensdag 3 september 2008

Bezoekingen

Twee onverwachte bliksembezoekjes vandaag. En tot tweemaal toe was ik daar helaas nogal slecht op voorbereid.

De eerste keer dat de bel ging was rond 11:30 uur. Ik was amper drie kwartier boven water en zat midden in een lekkere hoestbui. Als vanzelfsprekend was ik gehuld in mijn pyjama en droeg daar overheen mijn tweede huid. Namelijk een vrij oncharmant fleecevest dat bedekt is met een laagje witte hondenharen. Mijn in zebrasloffen gestoken voeten maakten het geheel af. De deur dicht laten en doen alsof ik niet thuis was, was geen optie. Rover had ons al lang en breed verraden en stond luid blaffend op de mat. Tegen de tijd dat ik bij de voordeur was, zag mijn hoofd (inclusief vet slaaphaar op een slap staartje) zo rood als een tomaat. Redelijk beschaamd trok ik pruttelend de deur open en trof daar een zeer zwangere vrouw en haar man. Ze waren in de buurt en dachten 'we gaan even langs'. Gelukkig was één blik op het slagveld dat Irène heet voldoende om te beseffen dat het eigenlijk niet zo gelegen kwam. Begripvol lieten Jozef en Maria me in mijn bende achter, op zoek naar een andere herberg...

De tweede keer dat er iemand aan de deur stond was rond 17:00 uur. Ik hing net lekker op de bank met seizoen 1 van Gooische Vrouwen. Ditmaal was ik wél gedoucht en behoorlijk aangekleed. Daarnaast had ik zelfs kans gezien het huis op te ruimen. Een ezel stoot zich in het gemeen... Op dat fleecevest en mijn zebrapootjes na dan, want ik had het nog steeds ijskoud. Nu was het D. die me overrompelde. Sowieso omdat ik hem al heel lang niet meer had gezien en omdat het eerste wat hij zei was "Ik moet gelijk weer weg!". Alsof 'ie het geroken had! ;-) Natuurlijk kwam hij niet zomaar langs. Dat zou ook een beetje vreemd geweest zijn. Zomaar langs gaan en dan zeggen dat je gelijk weer weg moet. In al zijn haast overhandigde hij me een gebrande dvd. Jack and Jill vs. the World, een leuke film over CF, aldus D.

"Een léuke film over CF?", vroeg Sjoerd zonet gespeeld verbolgen.
We gaan het beleven, vanavond...

3 opmerkingen:

Kim zei

Ik heb pas ergens over die film gelezen, maar waar? Ik ben benieuwd hoe die is. Veel kijk plezier vanavond!

Joeltje zei

Nogmaals sorry voor het overrompelen. Ik heb laatst de deur open gedaan voor de mailman...in mijn witte slaapshit, zonder bh, met dikke buik en ongewassen kop. Dat is ook héél erg. Toch?

En wat lees ik nu in Twitter? Een gesneuveld Oililyding? Te erg! Marktplaats??

Joeltje zei

Mijn witte slaapshiRt hè..voor mensen écht rare dingen gaan denken. Het wordt écht tijd om te baren, ik kan niet eens meer goed tikken..