dinsdag 23 september 2008

Een en al jolijt

Vlak voor ik weg ging, deed ik nog snel een plasje. Omdat ik alleen thuis was gebeurde dat met de deur open. Vind ik gezellig en hé, mijn huis mijn regels! Net toen mijn achterwerk zachtjes op de witte bril landde, werd ik opgeschrikt door een verontrustend geluid. Het onmiskenbare getingel van arrensleebellen werd bruut de ether ingeslingerd. Wat volgde was een zoetgevooisde uithaal van de koningin der sterallures. All I want for Christmas? No more Mariah Carey! I certainly can live without her. Met de stelling dat de pepernoten eind augustus écht te vroeg in de winkelschappen liggen ben ik het roerend eens. Hoe lekker ook. Maar op 23 september het eerste kerstliedje op de radio? Dat gaat wel erg ver! 't Is net twee dagen herfst. Laat dit een grap zijn, ging het met mijn panty op mijn knieën door me heen. Laat dit in vredesnaam een gillend gebbetje van de immer olijke Rob Stenders zijn.

Ik ging dus op pad. Naar de stad. Goed beschouwd op doktersadvies, eigenlijk. Omdat het belangrijk is om gedurende de periode van het dragen van de monitor, uw normale levenspatroon aan te houden. Inmiddels hangt dat onding al ruim drie dagen in/ aan mijn buik en kunnen we er voorzichtig vanuit gaan dat er bruikbare meetresultaten zijn verworven. Dan kon ik op dag vier best eens gek doen, leek me. En dus winkelde ik me een hypo en kapte in het pashokje bij Tommy H. fluks een Nutri achterover voordat ik me in een skinny jeans hees. Alles werd keurig genoteerd in mijn eet- en beweegdagboek. Wat overigens nogal confronterend blauw op wit laat zien dat ik idioot veel cola light consumeer. Eigenlijk alleen maar, op wat magere melk in de ochtend en een glaasje water bij het avondeten na.

Toch nuttigde ik vanmiddag ook nog een onvervalst kopje thee (vooruit, en een bonbon). Bij de - ietwat clowneske - notaris, alwaar we onze laatste krabbels zetten onder tal van aktes en kavel D01 inclusief de te verrijzen Odin nu echt helemaal van ons is. Ik zeg JOEPIE!

En Sjoerd wist me te melden dat het inderdaad een geintje was, van Robbie.

1 opmerking:

Vita zei

Ik hou van cola light en koude melk. Van nieuwe huizen en van contracten. Maar niet van geintjes. Grrrr.