zondag 14 september 2008

Een goede dag!

Hoe erg kun je snakken naar een uitje en wat actie?!
Dat na anderhalve week slaapkamer de muren redelijk op je afkomen lijkt me evident.

Nu ik niet meer obsessief elke opgehoeste fluim in een tissue mik om op kleur en samenstelling te checken en de joggingbroek waarin ik al ruim een week leef schrééuwt om een wasje, leek me vandaag het juiste moment voor een hernormalisering van het dagelijks leven. Onder de douche bewerkte ik de hier en daar ontstane wildgroei met een mesje. Ziekte mag nooit een reden zijn om de boel te laten verkommeren; we zijn geen holenmensen meer! Erna hijste ik me in die ene fijne witte broek, nu dat seizoen-technisch nog kan. Bij mijn buik zat hij als gegoten, een beetje jammer was echter die ontbrekende bilpartij voor opvulling van de achterkant. Eenmaal aangekleed voelde ik me een ander mens. Weliswaar wat duizelig en drie tinten te bleek voor de tijd van het jaar, maar dat kon de pret niet drukken. Met m'n zonnebril op mijn hoofd wankelde ik naar de auto. Het maakte me niet uit waar naar toe, als we maar gewoon fijn een stukje gingen rijden. Ja fijn ja!

Het werd - natuurlijk - de plek waar ons nieuwe huis moet verrijzen. Ik knipte weer wat foto's; van hoe de grond op onze kavel in de vorm van het huis was uitgegraven. Wees gerust, ik zal op deze plek niemand vermoeien met loze plaatjes van wekelijkse bouwvorderingen. Daar vind ik zelf namelijk ook niks aan. We liepen een rondje door het plan, Rover deed een plas tegen een concurrerende bouwkeet en concludeerden dat het hier zonder jas een stuk kouder was dan thuis onder het afdak. Daarna reden we binnendoor naar ons vaste tankstation, voor de Esso Tijgerpunten die binnenkort vervangen worden voor Esso Extra's en waarmee je dan ook fijne waardebonnen van bol.com kunt kopen. Da's het betere werk!

Na een goed uur waren we weer thuis en kakte ik een klein beetje in. Het was per slot van rekening ook nogal een wereldreis die we ondernomen hadden... Sjoerd ging verder in zijn boek en ik kroop achter de computer. Beetje blogs bijlezen, wat marktplaatsen, me ergeren aan de traagheid van Hyves. Toen was ik klaar voor een nieuw actiemoment. Dat werd: kaarten! Muhahaha, hoe súf wil je het hebben?! Nou, ik ben dol op spelletjes en toevallig vind ik kaarten best een vermakelijke tijdsbesteding. Sjoerd denkt daar helaas iets anders over. En ik vrees dat zijn geforceerde rikervaring aangevoerd door mijn fanatieke vader daaraan heeft bijgedragen. Vandaag was hij echter mild gestemd en best in voor een potje duizenden. Dat is een soort Rummikub, maar daar heeft mijn lief helemaal de schurft aan. Voor de vorm liet ik hem winnen. En om er verzekerd van te zijn dat het niet bij dit ene potje blijft... :-)

Het was een goede dag!

4 opmerkingen:

Denyce zei

Hey Iréne!

Bedankt voor je berichtje op mijn site.
Ja echt balen als het allemaal even niet wil zoals je hoopt, maar gelukkig gaat het echt een stuk beter!
Ja die schattige blauw met roze gekleurde pilletjes zijn voor de aspergillis (schimmel) maar het slaat wel aan gelukkig heb ik daar geen last van net zoals bij het drankje!

Groetjes Denyce!

Yehudith zei

(Pfft, driemaal is scheepsrecht, toch?)

Duizenden, leuk :D. Dat heb ik in Griekenland ook vaak gespeeld. Wie heeft er gewonnen?
Ik heb zelf hier in het zkh afgelopen weekend 'knock knock' geleerd. Ook erg leuk, én je moet er nog een beetje bij nadenken ook.

Ook goed om te horen dat het weer de betere kant op gaat. Ik zou zeggen: "Keep up the good work!"

Xx, Judith

Jannie zei

Hmmm niet weer van die enge dingen doen hoor als ik even weg ben! Gelukkig gaat het nu weer wat beter! Toch fijn om dan weer ff t huis uit te gaan he! (En een ander huis in maar dat staat nog lekker in de buitenlucht haha!)
Nou hopelijk blijft het de goede kant op gaan en was dit een eenmalig grapje van je lichaam!
xxx

Anoniem zei

Hoi Irène, fijn dat het weer wat beter met je gaat.
Je hebt ook groot gelijk hoor. Ondanks die bloedingen gaat het leven wel gewoon door!!
Ik weet niet hoe het bij jou zat, maar ik heb er vaak 's nachts last van. Of liever gezegt: als ik ga liggen.

Enne dat potje Duizenden(???) is dat het zelfde als Jokeren?? Dat is namelijk ook net als rummicub en dát vind ik ook heel erg leuk.

Liefs van Alie