zaterdag 13 september 2008

Such a good hok

In the meantime gaat 'het gewone leven' lekker door. En dat is maar goed ook! Om al een beetje in de verhuisstemming te komen - je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen! - en omdat we wegens beperkte opslagcapaciteit genoodzaakt zijn eens in de zoveel tijd flink op te ruimen, heb ik een poosje geleden Rover's nachtverblijf op marktplaats gezet. Het houten gevaarte met nummer 21A was van meet af aan veel te groot voor onze kleine haarbal. Zeker als je bedenkt dat er in vroeger tijden een Mechelse herder (Tijger) én een vuilnisbakje (Boef) iets groter dan Rover sámen in gewoond hebben. Maar ja, Tijger en Boef banjeren inmiddels alweer geruime tijd over de eeuwige jachtvelden en mijn ouders wilden op zich best van dat hok af. En dus kregen wij het.

Toen Rover in 2004 bij ons kwam wonen waren we nog stellig van mening dat een hond een buitendier is. Met een dikke, beschermende vacht en het wolvenbloed nog door de aderen stromend was 's nachts buiten slapen dan ook een onvoldongen feit. Ja ja. De enige associatie die Rover tegenwoordig nog oproept met zijn broeders uit de prehistorie is die malle slagtand in zijn havenloze bekkie. Voor de rest is er niet veel dierlijks meer aan. Hij leidt zijn eigen leven, kan klokkijken en verstaat zelfs Engels, heus waar! Om 18:00 uur helpt hij ons er al springend aan herinneren dat het etenstijd is en om 21:00 uur worden we subtiel gekwispelhint op een smakelijk Dentastickje. Om die slagtand schoon te houden. En als Sjoerd en ik een telefoongesprek beëindigen zeggen we altijd über süß I love you. Ik zweer het, Rover verstaat het! Zodra hij dát zinnetje gehoord heeft, wéét hij wie ik aan de lijn had en sprint naar de voordeur om Sjoerd op te wachten!

Nou, dat immense hondenhok is dus zwaar overbodig geworden. We vinden het veel gezelliger om Rover 24/7 binnen te hebben. En bovendien is in de tuin van onze nieuwe crib geen plaats meer voor oud hout. Alhoewel, feitelijk is er juist méér ruimte, maar we willen dat ding er gewoon niet meer neerzetten. Uit esthetisch oogpunt, zeg maar.
Gelukkig kwam er al een snel een belangstellende bovendrijven die wel raad wist met ons hondenhok. Hij wilde er namelijk eenden in doen! Nooit geweten dat eenden tegenwoordig ook droog moeten kunnen overnachten?! Als ruil konden we zelfs een echte eend krijgen. Maar dat aanbod hebben we wijselijk afgeslagen. Het is hier best een dolle boel en we houden absoluut van lekker gek, maar we spelen natuurlijk niet mee in een sit-com!

3 opmerkingen:

Inge zei

Gewéldig hoe je over Rover schrijft. Je trouwe vriend is toch een volledig lid van het gezin ;) zo ook bij ons.
Wat dat klokkijken betreft: dat kan Jelle ook. Tellen kan hij ook; hij krijgt bij de thee 3 koekjes. Wanneer die derde niet snel richting zijn kwijlende bekkie komt, dan laat ie van zich horen.

Honden... ze zijn zo menselijk.
Komt ook door de opvoeding heb ik wel eens gehoord ;)

Groetjes,
Inge uut Zeeland

Irèneke's wereld zei

@Inge: drinkt Jelle dan ook gezellig een kopje thee mee? ;-D

Ard zei

Wat is er mis met een eend? Ik had er een? Helaas heeft het niet lang geduurd, "dankzij" - waarschijnlijk - een overijverige kraai.