zaterdag 27 september 2008

Kijken, kijken, niet kopen?!

We gingen alleen maar even kijken. Ons oriënteren op een eettafel, een salontafel, een dressoir, een lamp, een bed. Ideetjes opdoen. Het grote woonboek was inmiddels uitgespeld en de honger naar live kijken, voelen en ruiken was navenant.
Voortvarend stapten we door alle woonopstellingen en al snel belandden we bij dé teakhouten eettafel. Die was in het echt nog mooier dan op glimmend papier. En onze rode stoelen passen er werkelijk waar perfect bij. Naar alle waarschijnlijkheid gaat dat 'em worden. Tenzij de interieuradviseuse ons op 18 november iets anders aanraadt natuurlijk. Zij wilde haar deskundig licht namelijk best eens laten schijnen op onze inrichtingsplannen. Leuk!

Op weg naar de uitgang doorkruisten we het slaapgedeelte van de woonwinkel. Ongelooflijk dat er nog steeds vraag is naar zoveel lelijke meuk. Tot we bij de boxsprings kwamen. Daarvan gingen onze hartjes sneller kloppen. Want sinds onze hemelse slaapsensatie in Parijse hotelbedden weten we het zeker: wij gaan voor de boxspring! De eerste verkoper wisten we tactisch van ons af te slaan, we gingen immers echt geen bed kopen vandaag! De tweede echter bleek een stuk meer volhardend. Dat bleek achteraf dan ook de chef van het slaapgedeelte te zijn, dus ja. We kregen een uitvoerige spreekbeurt over het hoe en wat van de boxspring en we werden enthousiast uitgenodigd om te gaan proefliggen. Vóór in de winkel! Want daar stond me toch een superbed... Een electrische boxspring met extra krachtige motoren, een massief onderstel, inclusief matrassen én toppers en ook nog eens tien jaar garantie. Tegen een heel fijne prijs.

Vorige week een keuken, deze week een nieuw bed. En er ligt nog niet eens een fundering! Deze hele onderneming is in elk geval al een uiterst doeltreffende training in domweg wachten...

8 opmerkingen:

Yehudith zei

Oh, boxsprings!! Ja, die liggen echt heerlijk, heb er laatst bij iemand ook op gelegen. Dus nu al 3 maanden naarstig op zoek naar een betaalbare ;).

Ben benieuwd naar de rest van jullie aankopen.

Xx, Judith

Anoniem zei

Eigenlijk ben je gewoon een enorm efficiënte mazzelaar. Weet je hoe vaak ik al doelloos door de stad heb gesjokt op zoek naar een tafel, bank, kleren (you name it). Zoveel verspilde tijd die ik zoveel leuker had kunnen gebruiken. Voor alle duidelijkheid. Ik hou wel van winkelen, maar de winkelsessie moet wel eindigen met een geslaagde aankoop.
Groet, Mirjam (van de cf-site)

Anoniem zei

En als je nog niet uitgeshopt bent; ga dan deze week nog even snel naar de Woonbeurs in de Rai. Geweldige beurs als je van moderne meubeltjes houdt!
En je krijgt een hoop ideeën daar.

Succes met jullie verdere aankopen.

Groetjes,
Inge uut Zeeland

Irèneke's wereld zei

@Judith: wij kochten die van ons bij Goossens wonen en slapen. Kijk maar eens op hun site.

@Mirjam: haha, ja zo kun je het ook bekijken. Het punt is alleen dat ik altijd nogal efficiënt winkel. M.a.w. het komt zelden voor dat ik met niks thuis kom. ;-)
Ben jij trouwens de Mirjam met ook een blog op CF-café?

@Inge: ai, die woonbeurs van jou klinkt erg aantrekkelijk. Toch sla ik hem over. Om ervoor te waken dat de bodem van de put niet te snel in zicht komt. Dat zou allerminst efficiënt zijn! ;-)

Irèneke's wereld zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

Ha,
Ik ben inderdaad de Mirjam met het blog op het CF-cafe. Ik schrijf niet zo vaak, maar probeer wel regelmatig te vertellen hoe het gaat.

Groetjes, Mirjam

Nancy zei

Moet je es, al was het maar om jezelf gek te maken, eens op een Hastens bed gaan liggen. Dat vergeet je nooit meer.....

Helaas heb je een extra hypotheek nodig om er eentje te kopen :-(

Jolanda zei

Een boxspring ligt als gegoten! althans dat is mijn mening nadat wij ook een boxspring gekocht hebben. Zou ook niks anders meer willen hoor.