maandag 8 september 2008

Kleine stand van zaken

Het was een lange, vrij angstige en redelijk slapeloze nacht waar ik vanmorgen uitkwam. Want na het douche-incident van gistermiddag borrelde het nog een keer of twee. Dapper deed ik rond middernacht het lampje en de tv uit, om in zitstand wat slaap proberen mee te pikken. Krap een uur later was de lamp weer aan en zat ik van ellende stoïcijns in mijn puzzelboekje te krassen. Van het luisteren naar mijn op hol geslagen hart, het geruis van bloed in mijn oren en bij elke ademteug alert zijn op mogelijk geborrel werd het niet bepaald beter. Dan maar wakker blijven, besloot ik. Uiteindelijk ben ik toch nog af en toe ingedommeld, maar toen de wekker om zeven uur ging was ik dolblij dat de donkere nacht erop zat. Ondanks mijn slaapdronken toestand.

Met Sjoerd besprak ik het plan de campagne. Hij had inmiddels besloten om vandaag niet naar zijn opdrachtgever te gaan, zodat hij zijn handen vrij kon houden voor mij. Dat was zo fijn! Verder besloten we dat ik om 9:30 uur contact op zou nemen met de CF-verpleegkundige en dat we dan wel verder zouden zien.
De CF-verpleegkundige reageerde erg lief en begripvol. Ze kon zich voorstellen dat ik geschrokken was en beaamde dat het ook een nare aangelegenheid is. Ze beloofde met de dokter te overleggen en me snel terug te bellen. Dat gebeurde zo ongeveer binnen een minuut. Op advies van de dokter was het nog niet nodig om langs te komen op de spoedeisende hulp, maar moest ik wel beginnen met pillen die de bloedstolling bevorderen. En dat doen we de komende drie weken dan ook maar. Op hoop van zegen!

De rest van de dag bracht ik wederom door op bed. Met af en toe een verkwikkend hazenslaapje en regelmatig het lieve hoofd van Sjoerd in mijn blikveld. Om te vragen hoe het ging, of ik nog iets nodig had of gewoon om te zeggen dat hij van me houdt. Mijn oneindige liefde voor hem neemt altijd enorme proporties aan als ik ziek ben. Ik voel me zo'n ontzettende bofkont met zijn aanwezigheid in mijn leven.
De telefoon heb ik vandaag bewust niet beantwoord. Gesprekjes probeer ik even tot een minimum te beperken. Bang voor de gevolgen van elke mogelijke uitschieter. Van schaterlach tot hoestprikkel. Het liefst beweeg ik helemaal niet. Mijn stem klinkt daardoor dan ook alsof er een flinke spuit botox door mijn stembanden is gegaan. Nogal eentonig en emotieloos. En dat terwijl ik zo emotioneel als de pest ben!

18 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Irene,

dat is schrikken voor je! Hoop dat het snel weer weg blijft en dat de pillen doen wat ze moeten doen.

Laat Sjoerd je nog ff extra van mij zoenen aub.

Hou je haaks, en tot horen!

XX Fred

Anoniem zei

lieve irene ,
wat naar die bloeding ik hoop dat het snel weer over is.
Wat lief dat sjoerd zo voor je zorgt dat verdien je dan ook wel he.
beterschap kus
manon

Tamara M. zei

Wat naar die bloedingen! Ik kan me voorstellen dat je geschrokken bent, dat is niet zomaar iets. Goed dat je de dokter durfde te bellen! Hoop dat het niet zomaar meer terugkomt! Beterschap!

liefs Tamara

Kim zei

Laat die pillen maar snel hun werk doen!

Wat fijn dat je zo'n lieve man hebt die goed voor je zorgt!

Beterschap!

xxx

Hans en Julia zei

Helpt het als we nog wat films en video's opsturen??
Liefs, Hans en Julia

Irèneke's wereld zei

Dank voor alle lieve reacties en beterschappen!

@Hans: die lieve Sjoerd heeft juist gisteren ER seizoen 11 voor me besteld en als het goed is komt de box vandaag binnen. Toch goed voor zo'n 900 minuten kijkplezier. Voorlopig kan ik dus weer even vooruit. Toch bedankt voor het aanbod en ik zal het in mijn achterhoofd houden!

Anoniem zei

Wil je Sjoerd even een hele dikke dank je wel knuffel geven voor alle goede zorgen !!

Ik krijg steeds meer respect voor de partners van cf-ers. Cf-ers en ouders van cf-ers hebben gewoon geen keus. Maar de partners stappen toch min of meer vrijwillig de wereld binnen van een chronisch zieke en dat is niet het zorgeloze leventje waar de meeste mensen toch wel naar verlangen !!

hj

Anoniem zei

Goedemorgen Irene,

gaat het al wat beter?
Hopelijk wel, je laat ons schrikken!!
Beterschap en groetjes uit Berg !!!
Inge

Anoniem zei

Lieve Iréne,

Wil je even laten weten dat ik met je mee lees en mee leef!

Sterkte, Nienke (Groningen)

Anoniem zei

Wij leven met je mee en duimen met 10 duimen dat je snel weer opknapt.

Anou, Wiel en kids

Anoniem zei

Sorry, moet natuurlijk Anouk zijn. (zo zie je meteen mijn schrijftalenten)

Anoniem zei

Hey Irene,

Hoop dat het ondertussen alweer wat beter gaat!

Je hebt er in ieder geval een vaste lezer bij!

Groetjes Charlotte

Anoniem zei

Lieve Irèneke,gaat het weer een beetje??

Groetjes aan Sjoerd,hij is lief precies zoals het hoort ;-)

Groetjes,Kitty

Anoniem zei

hoi Irene

Rot dat je je bloedingen had en je zo bezorgd bent. ik wou toch even de tip geven ook wel in beweging te blijven, want als iets lekker vast blijft zitten is eht wel dat dikke slijm met al dat geronnen bloed erin. Daar krijg je niet echt meer lucht van als dat er niet uit gaat. van hoesten e.d. knappen die vaatjes meestal niet.
En heeft je arts je wel verteld dat je geen pulmozyme mag gebruiken na een bloeding? (drie dagen) Dat breekt namelijk de stolling weer af. Voor het mij was verteld had ik vaak al een paar bloedingen achter elkaar gehad- ra ra hoe kan dat.

sterkte en beterschap!
Yvonne

Anoniem zei

He Irene,
hoop dat je je weer wat beter voelt, en geen bloedinkjes meer hebt!
Sterkte en beterschap!!
Groetjes Hanneke

Joeltje zei

Wat fijn dat jij ook goed verzorgt wordt. Die Sjoerd, wat een kanjer. En die Irène? Wat een kanjer!
Dikke kus

Inge zei

Wat een weldaad hè, zo'n zorgzame man die voor je rent als je ziekjes bent.
Ik ben ook in het gelukkige bezit van zo'n man.
En ja die bloeding.... Ik snap zeker dat dat heel erg schrikken is. Je zal er nooit aan wennen; bloeden uit je longen is zooo schocking!!

Al vanaf mijn puberteit duikt er bij zo nu en dan een bloeding(kje) op, tot mijn nog altijd grote schrik. Dan hou ik me een paar dagen rustig. Vooral het natte najaar zorgt voor stress in mijn longen.

Probeer er je niet té veel zorgen over te maken, dat doet je herstel alleen maar goed.
Maar in ieder geval veel beterschap, ontspan je en laat je lekker verzorgen door Sjoerd.

Liefs,
Inge uut Zeeland

Marije zei

Een digitale kus!