donderdag 4 september 2008

Lesje economie

Gisteravond gebeurde waar ik altijd al voor vreesde. Tijdens het opruimen van de vaat sneuvelde er een kommetje van mijn Oililyservies. Ik was wat aan het rommelen in een keukenkastje waar ik eigenlijk te klein voor ben. En voor ik er erg in had gleed het donkerblauwe dessertbakje van de plank en kletterde op het aanrecht te pletter. Een vloeksalvo volgde. Temeer daar de donkerblauwe lijn inmiddels uit de collectie is en je daar niks meer van kunt bijbestellen. Nu zit ik dus met een incompleet servies. Sowieso niet leuk maar voor iemand met een symetriemanie beslist geen pretje!

Voor de grap keek ik zonet eens op marktplaats. Wie weet bood iemand wel zo'n donkerblauw kommetje aan en kon ik dat voor een zacht prijsje overnemen. Aanbod bleek er genoeg. Het wemelde er van de blauwe borden, kopjes en kommetjes. Maar van de prijzen ging je huilen. Een vraagprijs van 25 euro voor één ontbijtbord. Een bod van 65 euro op twee dessertbakjes. Omdat de blauwe lijn eruit is en er vast meer klungels zoals ik zijn, hebben de aanbieders vrij spel. Kwestie van vraag en aanbod. Marktwerking.

Ik overweeg om vanmiddag mijn donkerblauwe items maar op marktplaats te knikkeren. Kan ik van de opbrengst mooi mijn servies aanvullen (en weer symetrisch maken!) met de nieuwe groene lijn... :-S

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo dat vind ik STOER van je dat je alle blauwe spullen nu weg gaat doen...
Dat zou ik niet kunnen, maar wel net zo balen als er iets kapot gaat!!
Succes met het verpatsen van het blauwe spul.

Groetjes Esther

Nancy zei

Zorg wel voor wat extra kopjes en bordjes in de nieuwe groene lijn. Voor de zekerheid...

Joeltje zei

Whoehaha...das DE oplossing! En verder sluit ik me aan bij Nancy!

lielie zei

Hahaha ... groen is nu helemaal hip dus goed idee!

dikke kus Annelie

Miranda zei

o, buikpijn zou ik er van krijgen. Maar inderdaad al het blauw op marktplaats gooien is dé oplossing en dan lekker shoppen voor nieuwe bakjes, bordjes en kopjes, heb je nooooit genoeg van!