maandag 1 september 2008

Spiegeltje, spiegeltje

"En waar hangt de spiegel?", vroeg M. nadat ze een van mijn rokjes had aangetrokken. "Uh, tja...", begon ik weifelend. "Ik gebruik altijd de douchedeur in de badkamer. Met het licht uit zie je jezelf er best goed in. Of ik ga naar buiten en gebruik dan een van de glazen in de schuifpui. Daarin zie je het vaak nog beter!"

De afkeurende blik in haar ogen sprak boekdelen. En ik kon haar geen ongelijk geven. Want spiegeltechnisch ís het natuurlijk ook je reinste armoe. Genoegen nemen met een vage reflectie. We vonden het al die tijd zelf ook best onhandig om geen spiegel te hebben waarin je jezelf van top tot teen kunt bekijken. Maar het was er gewoon nooit van gekomen om er eentje aan te schaffen. "En ach, om dat nu alsnog te doen. We wachten wel tot in het nieuwe huis.", wilde ik de kous afdoen. "Irène, je moet hier nog een JAAR wonen hoor!", sprak M. zoals alleen zij iets kan bekrachtigen. "En dus moet je er voor zorgen dat het tot die tijd leuk blijft!"
Ja M. je hebt helemaal gelijk... Dus: kijk!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Whahaha...nou jaaaaaa....dat viel me dus even tegen zeg....zooooo weinig spiegels??

Ik heb even geteld....ik heb (de 3delige spiegel van mijn antieke kaptafel meegeteld) maar liefst 6spiegels op/in mijn slaapkamer.

Groetjes,Kitty

Laura zei

hoi hoi,
ik heb een vraagje aan jou over jullie huisje maar wil je daar graag over mailen...zou dat kunnen?
X

Irèneke's wereld zei

@Laura: tuurlijk! irene.mols@hetnet.nl

Joeltje zei

Hier ook spiegelloos. Weet niet waar ik zo'n ding kan hangen zonder direct 's ochtends mezelf te zien voordat ik door de plamuur gegaan ben. Ik gebruik hier altijd het raampje naast de woonkamer deur, als op de gang geen licht brandt, doet die het ook. Maar dat schiet niet echt op. Wat nu?

Anoniem zei

Dat ziet er goed uit. Heeft mijn afkeurende blik (was het echt zo erg??) toch geholpen.

XXX Mariëlle