woensdag 3 september 2008

Voor u gezien VI

D. heeft geen woord te veel gezegd. Jack and Jill vs. the World is inderdaad een leuk film! Van het genre romantisch drama met CF en de impact daarvan op je leven als dubbele laag.

Het verhaal gaat echter voornamelijk over hoe Jack en Jill in het leven staan. Jack is een geslaagde dertiger die ondanks zijn ogenschijnlijke rijkdom toch een beetje sippig is. Het cynisme druipt er bij tijd en wijle vanaf. Op een dag komt de twintig jarige Jill in zijn leven en zij schudt de boel eens aardig op. Haar bijzondere kijk op het leven werkt aanstekelijk. Het lukt hem zijn cynisme los te laten en het leven te omarmen zoals het komt. Dat Jill zo vlinderachtig in het leven staat, komt 'natuurlijk' door het feit dat ze CF heeft. Alleen is ze dát een beetje vergeten te vertellen tegen Jack. Die daar aanvankelijk nogal pissig over is, maar uiteindelijk besluit toch samen verder te willen vlinderen. Nee dus, geen doden in dit verhaal!

Natuurlijk was mijn blik niet helemaal objectief. In bijna elke zin zag ik wel een metafoor. Thema's als oud worden, kinderen krijgen en doen waar je blij van wordt hadden in mijn ogen een dubbele lading. En bij de CF-momenten keek ik extra kritisch. Zij perst er af en toe een redelijk waarheidsgetrouw hoestje uit, maar die scene waarin ze pal naast een andere CF-ster in bed ligt is natuurlijk ronduit komisch. Toch is het de regisseur vergeven. Ik heb namelijk veel erger gezien...

Sjoerd zag de metaforen ook, maar wel een beetje anders. In zijn beleving ging de film over ons. Veel details klopten, tot en met de aandoenlijke asielhond die echt wel wat weg had van Rover aan toe. ;-)

1 opmerking:

Anoniem zei

Eh, wat is er vreemd aan om met een andere cf-ster het bed te delen?
Toch niet segregatie, toch?

Overigens, wat een blog productie de afgelopen dagen ;)