donderdag 18 september 2008

Ziektes verzameld

Zonet ben ik sinds dágen weer eens meegaan met Sjoerd tijdens het avondrondje van Rover. Gehuld in mijn nieuwe winterjas maar met blote oren, kon ik niet anders dan concluderen dat het gewoon knetterkoud is. Hij is echt weer voorbij hoor, die redelijk mooie zomer. Het omslagpunt moet ergens vorige week liggen. Want toen stapten de mama's hier op dinsdagmiddag blootgearmd, rokjesgebeend en met open schoenen over de drempel. Terwijl ik een week later mét panty en hoge laarzen probeer te doen alsof ik het niet koud heb.

Verder heeft Sjoerd de strijd met zijn telefoon gestaakt. Zijn door mij in de maag gesplitste N73 was van meet af aan eigenlijk geen succes, alhoewel de software update van een tijdje terug de vastloopproblemen aardig heeft verholpen. Maar dan nog moet je zo'n redelijk kwetsbare gsm natuurlijk niet te vaak op de grond laten vallen. Van ellende werd mijn simlockvrije back-to-basics 1600 weer van stal gehaald en heeft Sjoerd de avond nuttig besteed met het overzetten van de gegevens op z'n simkaart. En die halfgare N73? Die gaat dus mooi naar de Gastjes van Duchenne. Omdat dat ook een uitzichtloze kutziekte is.

Net als CF. Alleen bestaat daar voor a happy few de kans op een escape naar een volgend level door middel van een longtransplantatie. Mits voldoende beschikbare donororganen natuurlijk. Maar dankzij de koppigheid van minister Klink ten aanzien van het huidige donorbeleid dreigt voor ons allemaal een keiharde game over. Het aantal orgaandonaties is het afgelopen jaar namelijk weer drastisch gedaald. Met angst en beven zie ik de toekomst dan ook tegemoet. Want op deze manier komt het nooit meer goed...
Neem daarom alsjeblieft een kijkje op www.iedereendonortenzij.nl, klik op het tabblad 'Brief Tweede Kamer' en vul daar je gegevens in als je ook vindt dat het zo niet langer kan!

Om dit zieke reclameblok toch vrolijk af te sluiten een ironisch liedje van Kees Torn over Nance. Al is het voor mijn voormalig woonplaatsgenote en vertegenwoordigster van de Ziekte van Crohn misschien minder grappig. Ach, Brabantse bitches kunnen heel wat hebben. Zeker die uit Aaasten! ;-)

1 opmerking:

Mirqanda zei

Ach die arme 'nens', maar grappig is het wel :)
Ik heb de brief getekend en verstuurd, wie volgt??