zondag 5 oktober 2008

Erop of eronder?

Op 8 oktober is het erop of eronder. Dan beslist de Tweede Kamer over het lot van het Actieve Donorregistratie Systeem. En dus over het lot van alle mensen die op een wachtlijst voor een donororgaan staan. Omdat ze zonder de kans op de gift van een tweede leven doodgaan.

Om zoveel mogelijk kamerleden ervan te overtuigen dat ze vóór moeten stemmen, zijn er tal van acties op touw gezet. Een daarvan komt van de Nierstichting. Op hun website kun je een online petitie tekenen waarmee je aangeeft ook voor de invoering van het Actieve Donorregistratie Systeem te pleiten. Afgevaardigden van de Nierstichting zullen de petitie voorafgaand aan het debat aanbieden aan de leden van de Tweede Kamer.

Het is een kleine moeite om even je gegevens in te vullen. En je hebt geen idee (of misschien toch wel) welk een groot plezier je al die wachtenden ermee doet. Want zoals het systeem nu geregeld is, kan het écht niet langer...

Don't take your organs to heaven,
heaven knows we need them here!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Tis om gek van te worden....8-10-8 moet er toch gewoon DE beslissing genomen zoals WIJ dat willen &^%$*!!

Grts,Kitty

Nancy zei

Ik heb het ook altijd belachelijk gevonden om NIET donor te zijn. Heb gelijk toen ik 16 was zo'n papieren 'pasje' in mijn portemonnee gedaan. Zelfs nog een tijdje met zo'n hangertje om mijn nek gehangen. Hoop ook heel erg dat er wat gaan veranderen!!