donderdag 2 oktober 2008

Goatiesmurf

Tja, dat van die foto's weet ik zo net nog niet. De snelle (en late) kijker had geluk kunnen hebben. In de originele post stonden namelijk drie foto's met op mijn giechel de bewuste brillen. Maar ik vond mezelf er nogal als een halve crimineel op staan. Alleen zo'n bordje met mijn boevennummer in mijn handen ontbrak nog. En dus heb ik ze na plaatsing ook meteen weer verwijderd, ijdel als ik ben.
Bovendien moest ik vanmorgen om half elf al bij de opticien zijn en dus een keuze hebben gemaakt. Dat liet weinig tijd over voor nog heel veel andere meningen, hoe goed bedoeld ook. Gelukkig is het gelukt om tot de hopelijk juiste keuze te komen en kan Sjoerd - de kritische ertegenaankijker - er ook mee leven. Ondanks mijn voorkeur voor strenge monturen, zoals hij ze omschrijft. Na een hoop getwijfel, want ik haat mijn hoofd op dit soort geënsceneerde kiekjes, toch maar alvast een preview. Alleen maar omdat jullie het zijn hoor!

Die oogmeting, dat is trouwens een heel ander verhaal... Een of ander optometrisch type mét ringbaard ging me voor naar het meethok. We begonnen met mijn slechte rechteroog. Daar zie ik echt geen steek mee. Die kleine lettertjes lezen is nog tot daar aan toe, maar dan komt dat gegoochel met glazen. "Welk glas vind je beter, één of twee?" Dat weet ik dus nooit. Want ik zie sowieso wazig met rechts en probeer dan maar eens een keuze te maken tussen erg wazig en een fractie minder erg wazig. Of het verschil tussen zwarte letters met een rode achtergrond of een groene. Weet ik veel?! Cruciale witte koeienletters op enorme blauwe achtergronden, die mis ik in elk geval altijd. Daarna was links aan de beurt, maar met de mededeling dat hij ook nog even op rechts terug wilde komen. Prima gast, zolang links maar meedoet vind ik het best. Links is mijn goede oog. Te goed zelfs, zodat schakelen tussen links en rechts blijkbaar moeite kost. Of zo. Toen we klaar waren met links mocht ik allebei mijn ogen gebruiken en ging hij aan het rechterglas nog wat veranderen. Zei hij. Want ik merkte er niks van! "Jij kijkt echt met links hè?" Merkte goatie snugger op. "Ja, dat zei ik net al ja. Dus, haal rechts er maar uit, compleet overbodig!", grapte ik. Opvallend was dat het zicht met mijn rechteroog veranderd was. Wat volgde was een technische uiteenzetting hoe dat kwam en welke gevolgen dat had. Hij stak van wal over plus en min, het verschil ertussen en dat min vijf sterker was dan plus vijf. Of zoiets. Het was van dat typisch bètagewazel waar ik helemaal niks mee kan. Ik probeerde het heus wel, om hem te volgen. Ik deed echt mijn best. Maar bij de derde zin dwaalden mijn gedachten al af en ging ik hele andere dingen zien. En denken. Dat er een gaatje in de boord van zijn gestreepte trui zat. Waarom hij om allebei zijn ringvingers een ring droeg. Dat zijn tanden eigenlijk best scheef stonden. Welke ochtend het moet zijn geweest dat hij wakker werd en besloot "Joh, ik laat gewoon mijn ringbaard staan! Doet het volgens mij hartstikke goed. Bij de vrouwtjes." Dat hij ook zomaar homo zou kunnen zijn. Want veel sieraden en die goatie. Dat mij dat allemaal niet uit maakte, als hij maar snel een einde maakte aan deze traumatische herbeleving van een lesje natuurkunde!

Hopelijk kan ik hem over een week ophalen, my new pair of glasses.
En dan zal het blijken. Of het regrettable spectacles zijn of niet...

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Whahaha ja hoor,zo'n reactie heb ik ook altijd als iemand met ellenlange uitleg over oninteressante verhalen begint....

Het nieuwe brilleke staat je leuk joh!!

Grtz,Kitty

Tamara M. zei

Leuk brilletje:)

xxx Tamara

Kim zei

Hahahaha ik herken het ook! En dan maar af en toe knikken en ja zeggen en maar hopen dat hij je niks vraagt over zijn verhaal!

Goede keus! {je bril, niet het ringbaard}

xx

lielie zei

nice nice dame!!
ziet er goed uit!

liefs Annelie

Nancy zei

Mooi! Mijn eerste reactie bij de foto, dus nog voor het lezen van de text, was: "streng en artistiek". Blij mee?

Leuk dat jij een beetje van die spannende monturen durft. Ik ben dan zo'n moeke-type dat een hele safe bril uitzoekt die dan ook weer 6 jaar mee moet gaan... Saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaiii.