vrijdag 3 oktober 2008

iClaudia

Alles is perceptie. Dingen komen bij je binnen en het ligt aan jou hoe je ze op dat moment ervaart. Door hoe je zelf in het leven staat, dingen die gebeuren en gebeurd zijn en wat dat allemaal met je doet.

De show iClaudia van Claudia de Breij kwam keihard binnen! Samen met haar drie multi muzikale vrienden spetterde ze van het podium af. Claudia verwonderde zich erover dat we tegenwoordig alles maar met een schermpje ertussen zien en doen. We beleven het niet meer écht, zoals vroeger. Dat gegeven vormde de rode draad van haar programma. Krachtige verhaaltjes (met name verbaal) werden afgewisseld met prachtige, gevoelige liedjes. Waarmee al dat verbale geweld over "kom eens met je zure zuignap van de bank" in een klap werd weggevaagd. Bij ons, want ik mag ook voor Sjoerd spreken, kwam de onderliggende laag echter duidelijk naar boven. Wij proefden de sfeer van melancholie en weemoed. Dat je vroeger zoveel zorgelozer door het leven fietste. Je wereld bestond uit zitten op de achterbank en spelen met de primair gekleurde boerderijdieren op de ruit, terwijl je vader wist waar hij naar toe moest rijden. Nu zit jij achter het stuur en word je geacht het zelf te weten. Terwijl je gewoon maar wat doet, in de hoop dat dat goed is.

Liedjes over sleur met je geliefde willen en een hommage aan gesneuvelde militairen bezorgden ons allebei een dikke laag kippenvel. Claudia zong zich binnen tot in het diepst van ons bestaan. Het ogenschijnlijk lachwekkende filmpje dat in het begin van de show was opgenomen met mensen uit het publiek, werd afgespeeld tijdens het laatste liedje; "Ik onthou zoveel van jou". Met een brok in de keel beleefden we het. En met op het netvlies onze eigen film van de afgelopen tijd, met dito hoofdrolspelers.

Eenmaal thuis hebben we meteen nieuwe kaartjes voor haar show besteld in een theater hier in de buurt. Om al die mooie liedjes nog een keer te horen. Ik ben benieuwd hoe we ze dan beleven. Want alles is perceptie.

3 opmerkingen:

Jannie zei

Goeie show ja! Ik heb hem ook gezien toen ze nog zwanger was! Erg gelachen! :)

Tamara M. zei

In januari komen ze naar Deventer, en ik heb kaartjes:) Ben benieuwd of ze jouw woorden kan waarmaken.

xxx Tamara

Nancy zei

Shit, wij hebben kaartjes voor acht dagen na mijn uitgerekende datum. Ja, gekocht aan het begin van het seizoen, toen nog niet zwanger. Na jouw recensie ga ik nu maar ff regelen dat ik 2 weken over tijd ga lopen!!