zaterdag 18 oktober 2008

It's a hard knock life for him

Het was een zware dag voor Rover. Maar liefst drie paar kleverige kinderhandjes streden beurtelings om het beste plekje op zijn zachte, pas gewassen vacht. Overal werd hij geaaid. Van natte neus tot pluizge staart. Van rug tot buik, waarbij zich en passant nog een interessant leermomentje anatomie voordeed. "Hé, Rover heeft een piemel! Hihihi." En het geheel gebeurde niet bepaald zachtzinnig. Stel het je maar eens voor. Men neme een zitkamer, zes volwassenen op stoelen en banken en in het midden een volgestouwde glazen salontafel. Met daar non-stop omheen cirkelend twee stuiterende peutermeisjes, een jolige jongensdreumes en een opgejaagde hond. Da's best hectisch.

Carlijne had de slaap maar moeilijk kunnen vatten, de afgelopen dagen. Zo opgetogen was ze, over het weerzien met haar favoriete leenhond. En toen we er eindelijk waren, moest ze weer zó lang wachten tot we met z'n allen gingen wandelen. Want de traditie is inmiddels dat zij dan de riem vast mag houden. En ook dat gebeurt niet bepaald zachtzinnig. In al haar enthousiasme vergeet ze namelijk dat er ook nog een hond aan die riem vast zit. Die, bij voorkeur in de nabijheid van zijn mensenmoeder, onophoudelijk moet snuffelen, plassen en poepen. En nu wellicht een nekhernia heeft.

Toen Carlijne en Olivier om zeven uur naar bed werden gebracht, krulde Rover zich genoeglijk in de lotushouding in zijn mand. Vanuit de stille woonkamer - Sjoerd en ik namen dankbaar van de gelegenheid gebruik ook meteen een meditatief slaapje te doen - steeg een kreunende zucht van verlichting op. Eindelijk rust.

2 opmerkingen:

Joeltje zei

Gelukkig kan onze kleine man hem nu nog niet gek maken...nog niet hè?
Of tja, als Rover ook niet tegen zijn gehuil kan, dan wordt hij d'r misschien toch wel gek van. Nu al.
We zullen snel de proef op de som nemen.

lielie zei

Die arme rover... heeft het weer zwaar te verduren gehad... hihi
Onze Mika is volgens de nichtjes ( 2,5 jaar) van een vriendin van me een KOE!! Gevlekt issie wel, maar ik heb hem toch nog nooit horen loeien!!!!

liefs Annelie