vrijdag 17 oktober 2008

Mamma Mia hé!

Oh mijn god. Oh mijn god. OH MIJN GOD!
"Dit is geen film. Dit is een gedrocht!", aldus Sjoerd na amper een kwartier meekijken. En hij snorde zijn boek op om mij met de voltallige op XTC functionerende filmcast alleen te laten.

Die vooraf gevreesde tuinbroek bleek nog de minst erge component. Wat te denken van het mierzoete stemmetje van bruidje Sophie en haar gillende vriendinnetjes? Wat te denken van de doorleefde, uitgelebberde/ strakgetrokken vriendinnen van mama Donna? En al dat blije, volstrekt synchrone gehuppel? Met van die uitgestreken musicalsmoeltjes en statische, doorbewogen moves? De overdrijving! Het was Disney in het kwadraat, als je het mij vraagt.

Iew iew iew! En dan Pierce Brosnan... Compleet ongeloofwaardig in zijn rol als zingende potentiële papa. Ik dacht alleen maar "James, waarom drink je geen martini-shaken-not-stirred en waar staat je Aston Martin nou?" Waarom hij überhaupt moest tekenen voor deze rol is overigens vrij zielig. Hij hád namelijk best nog wat jaren voor James Bond door kunnen gaan. Ware het niet dat hij te hoog heeft ingezet met onderhandelen over zoiets futiels als geld. Gekke gierige Pierce dacht "gimme, gimme, gimme, money, money, money, the winner takes it all", overbood zichzelf en zag de rol van 007 zomaar aan zijn gebronsde neus voorbij gaan! En doordat ook de schoorsteen van meneer Brosnan moet blijven roken, gebeuren dit soort ongelukken. "'t Is toch zeund...", zou mijn oma zeggen.

Goed, ik trek me even een uurtje of wat terug in de badkamer om mijn tanden te polijsten. Er is geen spoortje glazuur meer op te bekennen.

3 opmerkingen:

Nancy zei

Ik ben echt dol op ABBA. Ik ben ZO dol op ABBA dat ik zelfs in hun gouden Songfestivaljaar ben geboren.

Maar ik was bij de musical in Utrecht. Sindsdien hoef ik de film niet meer te zien....

Sarah zei

En ik hoor er zoveel goede dingen over! :| Ik heb hem zelf nog niet gezien en moet zeggen dat de reden daarvoor vooral het vermoeden was wat jij nu hier bevestigd - overdreven poepzooi. En wat achtelijk dat die james bond dr in zit zeg. Dat was nog niet eens tot me doorgedrongen.
Hoe is het polijsten gegaan? =)

Joeltje zei

Ja dus.
Had ik het toch goed.
Had er namelijk alleen maar SLECHTE dingen over gehoord. Susy had er namelijk ook over gelogd. In dezelfde stijl als jij nu.

Succes met het polijsten!